Pitäisikö minun ostaa Xenical laihtuminen?

Posted on Category:Painonpudotus
Xenical

 •   Osta lääkkeesi verkosta
 •   Hanki lääkärin vahvistama lääkemääräys
 •   Saa 24 tunnin toimitus kotiin

Xenical on lihavuuden hoitoon tarkoitettu lääke. Se toimii ruoansulatuskanavassa estääkseen noin kolmanneksen syömäsi ruoan sisältämästä rasvasta imeytymisen.

Xenical sitoutuu ruoansulatusentsyymeihin (lipaaseihin) ja estää niitä hajottamasta osaa aterian aikana nautitusta rasvasta. Aineenvaihduntamaton rasva ei voi imeytyä ja poistuu elimistöstä.

Xenicalia määrätään lihavuuden hoitoon yhdessä vähäkalorisen ruokavalion kanssa.

Mitä sinun pitäisi tietää ennen kuin ostat Xenical Suomessa

Älä ota Xenicalia, jos :

 • Jos olet allerginen orlistaatille tai Xenicalin jollekin muulle aineelle, sinun ei pidä käyttää tätä lääkettä.
 • Jos sinulla on jatkuva imeytymishäiriö (ravintoaineiden riittämätön imeytyminen ruoansulatuksen aikana).
 • Jos sinulla on kolestaasi: (maksasairaus).
 • jos imetät vauvaa

Miten Xenicalia annetaan

Ota Xenicalia aina täsmälleen ohjeen mukaan. Ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin, jos olet epävarma. Xenicalin suositeltu annostus on yksi 120 mg:n tabletti kunkin päivän kolmen pääaterian yhteydessä. Annos voidaan ottaa tunnin kuluessa ennen ateriaa, aterian aikana tai sen jälkeen. Nämä pillerit tulee ottaa veden kanssa.

Xenicalia tulisi käyttää yhdessä tasapainoisen, vähäkalorisen, runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältävän ruokavalion kanssa, jossa noin 30 % kaloreista on peräisin rasvasta. Rasvan, hiilihydraattien ja proteiinien päivittäinen saanti tulisi jakaa kolmelle aterialle. Ota siis yksi kapseli aamiaisella, yksi kapseli lounaalla ja yksi kapseli päivällisellä. Optimaalisten hoitotulosten saavuttamiseksi sinun tulisi välttää runsasrasvaisia ruokia, kuten kakkuja, suklaata ja aterioiden välisiä välipaloja.

Xenical

Xenical on tehokas vain rasvaa sisältävien elintarvikkeiden läsnä ollessa. Siksi sinun ei tarvitse ottaa Xenicalia, jos jätät aterian väliin tai syöt rasvattoman aterian.

Kerro lääkärillesi, jos et jostain syystä ole ottanut lääkettäsi määräyksen mukaisesti. Muussa tapauksessa lääkäri voi päätellä, että lääke ei ole tehonnut tai että et ole sietänyt sitä, ja voi muuttaa hoitoasi ilman syytä.

Jos et ole laihtunut vähintään 5 % alkuperäisestä painostasi 12 viikon kuluttua, lääkäri lopettaa Xenical-hoidon.

Xenicalia on testattu pitkäaikaisissa tutkimuksissa jopa neljän vuoden ajan.

Jos olet ottanut liikaa Xenicalia, tilanne on seuraava:

 • Jos otat enemmän kapseleita kuin on määrätty tai jos joku muu ottaa lääkettäsi vahingossa, kerro asiasta lääkärille, apteekkiin tai sairaalaan, koska lääkärin apua voidaan tarvita.
 • Jos unohdat ottaa Xenicalin, ota se heti kun muistat.
 • Jos unohdat ottaa lääkkeesi, ota se heti kun muistat, tunnin kuluessa viimeisestä ateriasta, ja jatka sitten tavanomaista annostelua seuraavan aterian yhteydessä. Älä ota kaksinkertaista annosta. Jos olet unohtanut useita annoksia peräkkäin, kerro asiasta lääkärillesi ja noudata hänen ohjeitaan.
 • Älä muuta suositeltua annostusta, ellei lääkäri kehota sinua siihen.
 • Jos sinulla on lisäkysymyksiä tästä lääkkeestä, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin.

Mahdolliset sivuvaikutukset

Xenical, kuten muutkin lääkkeet, voi aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta kaikki käyttäjät eivät koe niitä.

Kerro heti lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos et voi hyvin Xenicalin käytön jälkeen.

Suurin osa Xenical-hoidon aikana mahdollisesti ilmenevistä haittavaikutuksista johtuu lääkkeen paikallisesta vaikutuksesta ruoansulatuskanavaan. Nämä oireet ovat usein lieviä, ne ilmenevät hoidon alussa, ja niitä aiheuttavat pääasiassa runsasrasvaiset ateriat. Nämä oireet häviävät yleensä, jos jatkat hoitoa ja syöt määrättyjä ruokia.

Erittäin tyypilliset haittavaikutukset (vaikuttavat yli 1 käyttäjällä 10:stä).

Päänsärky, vatsakipu/vatsavaivat, akuutti tai lisääntynyt suolen tarve, ilmavaivat suolen tyhjennyksen aikana, rasvaiset ulosteet, löysät ulosteet ja hypoglykemia ovat kaikki divertikkelisairauden oireita (joillakin potilailla, joilla on tyypin 2 diabetes).

Yleiset haittavaikutukset (1-10 käyttäjää 100:sta)

Peräsuolen kipu/vaiva, löysät ulosteet, inkontinenssi (suolen toiminta), turvotus (joillakin tyypin 2 diabetesta sairastavilla), hammas- ja ienongelmat, epäsäännölliset kuukautisvuodot ja uupumus ovat kaikki tyypin 2 diabeteksen oireita.

Lisäksi on todettu seuraavia haittavaikutuksia, joiden esiintymistiheyttä ei kuitenkaan voida arvioida käytettävissä olevien tietojen perusteella:

Allergiset reaktiot: Tärkeimpiä oireita ovat kutina, ihottuma, nokkosihottuma (hieman koholla olevat, kutisevat ja ympäröivää ihoa vaaleammat tai punaisemmat ihoalueet), vaikeat hengitysvaikeudet, pahoinvointi, oksentelu ja huonovointisuus. Ihorakkulat (puhkeavia rakkuloita). Divertikuliitti (infektoituneet suolen pussit), jotka vuotavat ulos selästä (peräsuolesta) Verikokeissa voidaan havaita korkea maksaentsyymiarvo. Tarttuva hepatiitti (maksatulehdus). Oireita voivat olla ihon ja silmänvalkuaisten kellastuminen, kutina, musta virtsa, vatsavaivat ja kipu maksan ympärillä (kipu rintakehän oikean puolen alla), johon liittyy joskus ruokahalun väheneminen. Lopeta Xenicalin ostaminen Suomessa ja kerro lääkärillesi, jos sinulla on näitä haittavaikutuksia. Sappikivet. Krooninen haimatulehdus (haimatulehdus). Oksalaattimunuaissairaus (kalsiumoksalaatin muodostuminen, joka voi johtaa munuaiskiviin). Käytä Xenicalia erittäin varovaisesti. Antikoagulanttiset vaikutukset hyytymiseen.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

Lisäksi painonpudotus voi vaikuttaa muiden sairauksien (kuten korkean kolesterolin tai diabeteksen) hoitoon käyttämiesi lääkkeiden annostukseen. Muista kertoa lääkärillesi, jos käytät näitä tai muita lääkkeitä. Näiden lääkkeiden annostusta voi olla tarpeen muuttaa, jos laihdut.

Jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn Xenicalista, sinun tulee noudattaa lääkärin määräämää ruokavaliota. Kuten muissakin laihdutusmenetelmissä, liiallinen rasvan ja kalorien saanti voi estää laihtumista.

Tämä lääke voi aiheuttaa vaarattomia muutoksia ulosteessasi. Koska ulosteesi sisältävät rasvaa, jota ei ole pilkottu, se voi muuttua yhä rasvaisemmaksi. Tämä vaara kasvaa, kun Xenicalia käytetään yhdessä runsasrasvaisten elintarvikkeiden kanssa. Siksi rasvan saanti tulisi jakaa tasaisesti päivän kolmelle pääaterialle, sillä ruoansulatuskanavan ongelmat voivat pahentua, jos Xenical otetaan runsasrasvaisen aterian yhteydessä.

Jotta vältettäisiin suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden tehon todennäköinen heikkeneminen vakavan ripulin vuoksi, on suositeltavaa käyttää muuta ehkäisyvälinettä.

Orlistaatti saattaa lisätä munuaiskivien riskiä kroonista munuaissairautta sairastavilla. Kerro lääkärillesi, jos sinulla on munuaisongelmia.

Lapset

Lapsia ei tule hoitaa Xenicalilla.

Muut lääkkeet kuin Xenical

Kerro lääkärillesi tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös käsikauppalääkkeitä.

Tämä on tärkeää, koska useiden lääkkeiden samanaikainen käyttö voi heikentää tai lisätä jonkin lääkkeen tehoa.

Xenicalin ostaminen Suomessa voi muuttaa :

 • Verihyytymähoidot (kuten varfariini). Lääkäri voi joutua tarkistamaan veresi hyytymiskyvyn.
 • Siklosporiini. Siklosporiinia ei ole suositeltavaa ottaa samanaikaisesti. Lääkäri saattaa joutua seuraamaan siklosporiinin veriarvoja normaalia useammin.
 • Jodisuoloja ja/tai levotyroksiinia käytetään kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon. Kilpirauhasen toiminta voi heikentyä ja/tai kilpirauhasen toiminnan heikkenemisen hallinta voi heikentyä.
 • Amiodaroni. Kysy lääkäriltäsi neuvoa samanaikaisesta käytöstä.

Jotkin rasvaliukoiset ravintoaineet, kuten beetakaroteeni ja E-vitamiini, imeytyvät huonommin, kun Xenicalia käytetään. Sen vuoksi sinun on noudatettava lääkärin ohjeita ja syötävä tasapainoista, runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältävää ruokavaliota. On mahdollista, että lääkärisi suosittelee sinulle monivitamiinilisää.

Orlistaatti voi aiheuttaa epilepsialääkityksen epätasapainoa vähentämällä epilepsialääkityksen imeytymistä. Tämä voi johtaa kouristuskohtauksiin. Ota yhteys lääkäriin, jos huomaat muutoksia kohtausten tiheydessä tai vakavuudessa, kun käytät Xenicalia epilepsialääkkeiden kanssa.

Akarboosia käyttävien ihmisten ei pitäisi ostaa Xenicalia Suomessa ilman reseptiä (diabeteslääke, jota käytetään tyypin 2 diabetes mellituksen hoitoon).

Xenical ruoan tai juoman kanssa

Xenical voidaan ottaa enintään tunti ennen ateriaa, aterian aikana tai sen jälkeen. Pilleri tulee ottaa veden kanssa.

Raskaus ja imetys
 • Xenicalin käyttöä raskauden aikana ei suositella.
 • Xenical-hoidon aikana sinun ei pidä imettää lastasi, koska ei tiedetä, siirtyykö Xenical rintamaitoon.
 • Kyky ajaa ja käyttää koneita
 • Xenicalilla ei ole tunnettuja vaikutuksia ajokykyyn tai koneiden käyttökykyyn.
Xenicalin varastointi
 • Säilytettävä lasten ja heidän silmiensä ulottumattomissa.
 • Läpipainopakkaukset
 • Käytä ennen pakkauksessa ilmoitettua viimeistä käyttöpäivää.
 • Säilytä enintään 25oC:ssa.
 • Pidä tuote ulkopakkauksessa. Erittäin herkkä valolle. Herkkä kosteudelle.
 • Lasipurkit
 • Käytä tuote ennen lasipurkkiin painettua viimeistä käyttöpäivää.
 • Säilytä enintään 30oC:ssa.
 • Sulje pakkaus hyvin. Herkkä kosteudelle.
 • Ei saa hävittää viemäriin tai kotitalousjätteeseen. Kysy apteekista, mitä käyttämättömille lääkkeille tehdään. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on suojella ympäristöä.
Laatikon sisältö ja muut tiedot

Vaikuttava aine on orlistaatti. Jokainen orlistaattitabletti sisältää 120 mg.

Muita ainesosia ovat mikrokiteinen selluloosa (E460), natriumtärkkelysglykolaatti (tyyppi A), povidoni (E1201), natriumlauryylisulfaatti ja talkki. Kapselin kuoren muodostavat liivate, indigokarmiini (E132), titaanidioksidi (E171) ja muste.

Lääkevalmisteen ulkonäkö ja pakkauksen mitat

Xenical-kapselit ovat väriltään turkooseja ja niissä on merkintä ”XENICAL 120”. Ne on pakattu läpipainopakkauksiin lasipurkkeihin, jotka sisältävät joko 21, 42 tai 84 kapselia.

Kaikkia pakkauskokoja ei myydä.

Write a Reply or Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *