Wrestling – Ride On Freaks

Vanha liitto voi hyvin

12.10.2018
Teksti:

Wrestling soittaa rehellistä vanhan koulukunnan heavy metallia ja kokoonpano on niin ikään jo nuoruuden ylittäneistä pitemmän linjan musikanteista koostuva. Bändi julkaisi syyskuussa debyyttialbuminsa Ride on Freaks.

Oululaispoppoo tuli kesällä vastaan kahdessa tyyliltään erilaisessa tapahtumassa – metalli- ja hardcore-festareilla. Livenä bändi herätti hilpeyttä ja kummastelua. Musiikillisesti se sopi kuitenkin varmasti kumpaankin ympäristöön vallan mainiosti, vielä kun sen show on hyvin teatraalinen ja pilke silmäkulmassa esitetty, niin eihän siitä voi olla pitämättä.

Ryhmä mainitsee esikuvikseen muun muassa Acceptin ja Ozzy Osbournen kaltaiset nimet. Acceptin varhaiskytkös on helppo löytää ja tunnistaa, vaikkei vokalisti Tommi Saha olekaan Udo Dirkschneider äänellään, musiikki raikaa samojakin polkuja. Sahaa ei ole kuitenkaan yhtään väheksyminen, sillä hänen äänensä toimii aivan mainiosti omalla soundillaan omassa musiikissaan.

Levy on kautta linjan varsin mielenkiintoinen keitos ja sekoitus erilaisia vivahteita. Seasta voi löytää esimerkiksi punkkia, crossoveria ja thrash metalia, sellaisiahan useat 1980–1990-lukujen taitteen metallibändit tuppasivat olla. Musiikin äänessä on haettu myös tämänpäivän ”kaikilla bändeillä samat soundit” -mentaliteetista poiketen omaa tarjontaa – siinä on myös onnistuttu. Bändin soundi onkin aivan omanlainen; alkukantaisempi, rosoisempi ja räkäisempi, päinvastainen suurimman osan nykypäivän leyjen kanssa – erittäin hyvä näin.

Levyn materiaali koukuttaa sopivasti ja jo muutaman kuuntelun jälkeen huomaa kaipaavansa sitä lisää. Platan alkupäähän on ladattu ehkä astetta kovemmat kipaleet, muttei laatu ole heikompaa toisessa päässäkään. Ainakin allekirjoittanut mieltyi oikein kovasti pelin avaavaan vakuuttavaan Let´s Get Borniin, ripeäeleiseen Surreal Killeriin, tasaisen varmasti puksuttavaan Venom Makes Me Stongeriin sekä isosti vanhojen aikojen kaikuja tarjoilevaan Beyond the Limitsiin.

Hieman jäin kaipaamaan enemmän tähän tyyliin tuttua helppoa tarttuvuutta. Wresting on kuitenkin omanlainen ja tekee musiikkia omin ehdoin.

Ride on Freaks on hyvälle maistuva heavy metal -paketti ja keikat näyttäviä. Hakeudu siis Wrestlingin seuraan, mikäli yhtään tämänsuuntainen musiikki kiinnostaa.

Ride On Freaks
Wrestling

Inverse Records
https://www.facebook.com/wrestlingband/


LISÄÄ JUTTUJA:

Yön sankarit: kasvoja punaisen köyden takaa – Teemu Potapoff American Movie Remu Aaltonen, Vapriikki, Hurriganes