Winona Oak – With Myself -single

Sinä määräät, onko lasi puoliksi tyhjä vai täynnä

09.09.2020

Ruotsalaisesta saaristosta suureen musiikkimaailmaan noussut Winona Oak tarjoaa uudella singlellään With Myself annoksen nostalgiaa ja yksilön kehittymisen kaavan.

Oak nousi kuuntelijoiden tietoisuuteen vuonna 2018 vieraillessaan suursuosiota nauttivan Dj ja tuottaja kaksikko The Chainsmokersin Hopenimisellä kappaleella. Oak oli myös seuraavana vuonna ehdolla Ruotsin P3GULD-musiikkigaalan Future Artist Of The Year -kategoriassa.

With Myself -kappaleella vahvistetaan naiseutta ja kykyä rakastaa itseään. Oakin äänimaailma ja visuaalinen ilme ovat samaan aikaan sekä raikasta että vapauttavaa, mutta muistuttavat myös vahvasti entisten aikojen muodista ja mustavalkoelokuvista. Oakin musiikin kanssa samankaltaisessa tunnelmassa musisoivat muun muassa Lana Del Rey ja Marina Diamandis. Oakin ääni on kuin pala tummaa suklaata: siinä on aavistus pehmeyttä, mutta ennen kaikkea pistämätöntä syvyyttä ja eleganssia.

Laulu vajaatoimisesta rakkaudesta

Aiemmilla kappaleillaan Oak tunnetaan melankolisista sanoituksistaan, joita siivittävät usein tietynlainen riittämättömyys, yksipuolinen rakkaus ja haparoivat askeleet uusien tunteiden rintamalla. With Myself toimii aiempaan tuotantoon verrattuna ensimmäisenä askelkivenä, jonka päälle Oak nousee tarinankerronnassaan ja siinä tapahtuvassa yksilön kehittymisessä.

And there’s so much space to breathe, when it’s just myself and me”, Oak laulaa siitä, kuinka nukkuminen yksin voi olla myös maailman vapauttavin asia. Kappaleessa kerronta pohjautuu vahvasti siihen, kuinka päähenkilö ymmärtää oman itsensä merkityksen ja arvon, ja kuinka päättyneet ihmissuhteet eivät saa häntä lamaantumaan lopullisesti. Pahinta mitä voi menettää ei ole toinen ihminen, vaan oma itsensä. ”I found somebody else. Now I’m fucking with myself” Oak laulaa vajaatoimisesta rakkaudesta voimaantuneiden naisten hymniä. Ihmisen etsimä merkittävin rakkaus ja täydentyminen eivät tule koskaan löytymään hänen ulkopuoleltaan, vaan hänestä itsestään.

Vaikka sanoitusten sisällössä on tehty suuri harppaus, musiikillisesti With Myself muistuttaa kuitenkin erittäin paljon Oakin aiempaa tuotantoa. Se ei tarjoa sinällään mitään uutta laulajan omassa tyylimaailmassa, mutta antaa edelleen vahvaa näyttöä siitä, kuinka Oak on enemmän, kuin vain ehdokas tulevaisuuden artisti ja laulunkirjoittaja lupauksena.

With Myself
Winona OakLISÄÄ JUTTUJA:

Pohjonen Alanko – Northern Lowland