Veronica Maggio – Den förstä är alltid gratis

18.06.2016
Teksti:
Fiilis: Hieno

Veronica Maggio laulaa ihastuttavaa ruotsipoppia. Den första är alltid gratis on neidon viides ja ilmavin albumi. Soljuvat kappaleet ja koukuttavat kertsit seuraavaavat toisiaan levyn alusta loppuun. Sitä on helppo kuunnella – tämä on kivaa kesämusiikkia, ilman siirappia ja sokerikuorrutetta.

Ruotsalais-italialainen Veronica Maggio on Ruotsissa todella suosittu: levyt myyvät, stadionit täyttyvät ja palkintoja satelee. Den första är alltid gratis on todellakin ruotsalainen levy. Musiikki on loppuun asti tuotettua ja mutkatonta. Kaunis neito laulaa puhtaasti, virheitä tai säröjä ei ole. Suomalainen junttura voisi ajatella, että tämä on ylituotettua ja täysin särmätöntä paskaa. Mutta ajatellaanpa toisin, kammataan tukka, pestään hampaat, ja ei mietitä perkeleitä!

Biisit ovat tarttuvia ja ruotsin kieli soljuu kauniisti. Tässä on jotain vastustamatonta. Sinkkuinakin julkaistut ensimmäiset viisut Den första är alltid gratis ja Vi mot världen saattavat kuulijan maailmaan, jossa on ensin kevyt hengittää. Levyn nimibiisi on vähän synkkä sanoitukseltaan, mutta musiikki virtaa vapautuneesti. Lauluja on varmasti kiva tanssia ja laulaa mukana kauniina kesäpäivänä. Levyä ei tarvitse kymmeniä kertoja kuunnella päästäkseen menoon mukaan. Yllättäen levy kuitenkin kestää kuuntelua. Albumi toimii kokonaisuutenakin näinä pilattuina aikoina, jolloin keskittyminen riittää yleensä korkeitaan yhteen hittiin kerrallaan.

Sanoituksissa Veronica Maggio kipuilee rakkauden ja parisuhteen koukeroissa. Mitään liian syvällistä ei tällainen musiikki kaipaa. Hipeille pettymykseksi toinen sinkku Ayahuasca ei kerro mistään tajuntaa laajentavasta: ”Du är ayahuasca, Du gör att jag vill flyga över bergen, Vill dansa…” Biisi on kaikessa hölmöydessäänkin juuri paikallaan – levyn puolivälin piristysruiskeena. Veikkaan, että tätä on laulatettu keikoilla hartaasti.

Jos ei jää miettimään, miten kurjaa Veronicalla on ollut parisuhteissa, Den första är alltid gratis on todellista hyvän tuulen poppia. Kaikki on tehty pikkuisen paremmin kuin edellisillä levyillä. Joskus se on paljon.

Veronica Maggio esiintyy Seinäjoella Provinssirockissa perjantaina 1. heinäkuuta Woodland Stagella kello 18.00–19.00.

Den förstä är alltid gratis
Veronica Maggio

Universal Music
Formaatti: CD / digi


LISÄÄ JUTTUJA:

Perikato Metroid Prime: Federation Force