Valloittava Chisu Oulun Areenalla 27. helmikuuta

02.03.2016
Teksti:
Kuvat:
K

En tiedä vieläkään, mitä sanoisin Chisun keikasta. Sain huomata, että artisti osaa koskettaa ihmisiä monella tavalla. Kokemus oli minulle hyvin hämmentävä – tästä jäi sellaisia keikkamuistoja, joita ei tähän voi kirjoittaa.

Chisu on lahjakas musiikintekijä, laulaja ja esiintyjä. Areenan tuhatpäinen yleisö ei joutunut pettymään. Neidossa on keijumaista valovoimaa niin paljon, että hän varmasti loistaa pimeässä. Jos siihen viereen pääsisi, nukkumisesta tuskin tulisi mitään.

Chisu bändeineen aloitti Polaris-kiertueensa keikan uuden levyn nimikkokappaleella, mikä toimii hienona introna, sekä levyn ja keikan avaajana. Rokkikeikkojen peikolla oli hetki totuttelemista maltilliseen äänenvoimakkuuteen ja elektroniseen äänimaailmaan. Polaris-levyn viimeinen biisi Ruusunen, nosti yllättäen energiatasoa huomattavasti. Bändi pääsi soittamaan ja Chisu näytti ja kuulosti rennolta – ihan kuin hänellä olisi ollut tosi kivaa.

Chisu - Oulu areenaChisulla on niin valtava määrä hittejä, että biisit ovat kaikille tuttuja. Mun koti ei oo täällä -superhitti oli saanut uuden miltei akustisen sovituksen. Odotin niitä nostattavia valtavia valleja, mutta kävi se noinkin. Tähdet on Polariksen hienoin biisi ja se toimi livenä loistavasti. En osaa päättää, mitä mieltä olen radiohitistä Ihana, mutta elävänä esitettynä se oli yksi keikan huippukohdista.

Yleisössä tuoksui kallis hajuvesi. Huomasin että ympärilläni oli vain keski-ikäisiä trendikkäitä naisia. Minä seisoin yksin orpona siellä keskellä. Mun koti ei ollut siellä. Kuvaaja ei pienen sekaannuksen takia päässyt eteen kuvaamaan ja kyllästyi räpsimään yleisömeren takaa. Kävin välillä kiertelemässä yleisön joukossa ja yritin aistia tunnelmia. Mitään villiä lavanedusmeininkiä en päässyt todistamaan, mutta taaempana oli enemmän tilaa tanssia ihan antaumuksella. Muutama mieskin oli tuotu mukaan. He seisoivat hellän suojelevasti naistensa takana kädet tiukasti kumppaninsa ympärillä. En tiedä, kumpi siinä tarvitsi enemmän turvaa – luulen, että mies.

Koska en kuulunut joukkoon, päätin kysyä keikan jälkeen ajatuksia muutamilta tarkoin valituilta yleisön edustajilta. Kaikki kertoivat ihanasta keikasta ja hienosta kokemuksesta. Chisun sanoitukset nousivat erityisesti esiin. Sain kuulla tarinoita, miksi etenkin se tietty biisi kosketti juuri häntä. Mielenkiintoista oli, että laulujen sanoitukset oli tulkittu hyvinkin eri tavoin. Musiikin kanssa tuntui olevan sama juttu. Ihana saattoi olla hyvän mielen tanssibiisi, tai sitten siitä oli löytynyt yllättäviä syvyyksiä. Oli hienoa huomata, miten Chisu osaa koskettaa ihmisten sydämiä monilla eri tavoilla.

Chisu - Oulu areenaVaikka en nyt ollut omieni joukossa, Areenalla oli omanlaisensa kiva tunnelma. Chisu veti bändeineen hienon keikan. Yleisö ja artisti näyttivät viihtyvän. Chisu oli selkeästi ylpeä ammattitaitoisesta bändistään ja esitteli heidät pariinkin otteeseen. Hyväntuoksuisesta keikasta jäi lopulta positiivinen fiilis. Chisun laulut ovat usein lauluja naiselta naiselle – minkä ymmärrän erityisesti tämän keikan jälkeen. Chisu on ihana!
LISÄÄ JUTTUJA:

Tikkurila Festivaali Ruostumaton Yaffa Ilosaarirock 2017