Ultramariini – Sointu

Sanoja musiikin voimasta

08.06.2018

Jokainen tietää, kuinka vahvoja tunteita ja muistoja musiikki voi herättää. Tilanteet, joihin on liittynyt tunnekokemuksia ja musiikkia, linkittyvät yhteen. Tietty kappale voi nostattaa kyyneleet silmiin tai saada sydämen pamppailemaan mielen täyttyessä muistoista.

Ultramariinin kappale Sointu kertoo mielestäni juuri tästä, musiikin voimasta herättää tunteita ja toimia kielenä ihmisten välillä. Matti Johannes Koivu kysyy tuntemattomalta hahmolta ”Mitä sä kuuntelet siinä, viekö se sut jonnekkin missä epävarmuus ja hämärä yhdessä soinnussa?”

Vaikka Koivun kaihoisasta tulkinnasta on saanutkin nauttia soolona, Ultramariinin paluu seitsemän vuoden tauon jälkeen on kuin viime viikkojen sää, lämmin ja positiivinen yllätys.

”Ehkä kuulit saman soinnun joka piirtää tien ja maiseman”. Minulle tämä lause sointuineen tuo mieleen miehen seisomassa hiekkatiellä pellonlaidalla ja katsomassa tien toisella puolella seisovaa reppureissaajaa. Yksi sointu itsessään voi viedä musiikin kuulijan minne vaan. Luoda mielikuvia tuntemattomista ihmisistä ja paikoista tai herättää muistoja vuosien tai kuukausien takaa.

Ultramariini ei ole ensimmäistä kertaa ylistämässä musiikin voimaa. Biisin tunnelma on kuin jatkumo vuonna 2011 ilmestyneelle Sävelet-kappaleelle. Vuosien jälkeen Sointu sitoo sävelet yhteen.

Sointu on tuttua ja turvallista Ultramariinia raikkaalla otteella. Biisin nopeampi tempo ja rytmiikka vanhemman tuotannon sumuiseen tunnelmaan verrattuna herättää bändin tyylikkäästi seitsemän vuoden unesta. Odotan innolla Ultramariinin syksyllä ilmestyvää albumia ja sitä, minkälaisia tunteita ja muistoja kappaleet minulle antavat.

Sointu
Ultramariini

M.Dulor
Formaatti: single


LISÄÄ JUTTUJA:

40 vuotta Judas Priestiä Kuukauden nousut - Syyskuu