Turtle Beach Earforce Recon 50

29.07.2017

Budjettiluokan headsetit ovat suosittua tavaraa monelle pelaajalle, joille tärkeintä on toimivuus ja yksinkertaisuus. Turtle Beach on jo pitkään tuonut markkinoilla edullisia pelaajan tarvikkeita niin konsoli- kuin pc-kansallekin. Tällä kertaa testiin saapui halpisluokan Earforce Recon 50 headset.

Paketti itsessään ei kuulokkeiden, irroitettavan mikrofonin, haaroituskaapelin ja ohjeläpyskän lisäksi sisällä mitään muuta. Kuulokkeiden johto on kiinteä ja sisältää äänenvoimakkuuden säädön sekä mikrofonin mykistysnapin. Kuulokkeiden kiinnitys on perinteinen 3,5mm plugi, jonka voi jakaa mukana olevalla jatkopalalla kahteen osaan, toisen johdon ollessa mikrofonille. Plussaa siis siitä, että kuulokkeita voi käyttää lähes missä vain laitteessa. Ilman jatkopalaa kuulokkeiden johto on kuitenkin aivan liian lyhyt, jos esimerkiksi konsoli on yhtään kauempana sohvasta.

Kuulokkeiden materiaali on kauttaaltaan kovaa muovia, lukuunottamatta pehmustettuja korvatyynyjä. Kaapelia ei ole erikseen päällystetty millään, vaan se on perinteistä mallia ja suurin ärsytys kaapelissa on, että se menee kumpaankin kuulokkeeseen erikseen eli päänsä saa aina pujotella johtojen välistä. Mikrofoni puolestaan on taipuisan varren päässä, joka helpottaa asettelua, sekä sisältää pienen suojuksen joka estää pahimmat säröt äänestä.

Kuulokkeet ovat todella kevyet, se lisää käyttömukavuutta pitkissä sessioissa, mutta materiaali tuntuu halvalta ja siltä että sangat saattavat katketa suht helposti. Kuulokkeet ovat sangassa myös pienessä kulmassa, minkä ilmeisesti olisi tarkoitus lisätä mukavuutta, mutta huomasin sen vain lähinnä häiritsevän ja aina piti tarkistaa, että kuinkas päin nämä pitikään päähän laittaa. Ulkonäöltään punamusta design Turtle Beachin logoilla on ihan miellyttävä, mutta muovinen rakenne antaa hieman halvan vaikutelman, mutta tähän hintaan tuskin kukaan olettaakaan saavansa mitään erityisempää.

Käyttömukavuus pidemmällä ajalla eli yli kuuden tunnin ajalla ei ollut kovin vakuuttava. Korvakupit olivat itselleni ainakin hieman pienet, vaikka en isoja korvia omistakaan ja huomasin, että korvia alkoi aristaa melko nopeasti. Pehmusteet ovat kuitenkin sopivan pehmeät, joten muutaman tunnin pätkät sujuvat ongelmitta. Eniten kuitenkin ärsytti kuulokkeiden päähän säätäminen joka kerta kun piti tehdä jotain muuta. Satunnaisiin pelisessioihin kuulokkeet kuitenkin sopivat.

Äänenlaadusta ei alle 50 euron hintaluokassa juuri voida puhua, mutta kuulokkeet ajavat asiansa. Ääni on selkeää ja ihan miellyttävää kuunnella, mutta erottuvuutta ei juuri ole vaan kaikki kuulostaa tasapaksulta ja hieman metalliselta. Mikrofoni testattiin moninpelissä ja vaikka senkään äänenlaatua ei voi kehua, toimii se kuitenkin kohtuullisesti ja mikäli tarkoitus ei ole striimata, niin kavereiden kanssa pelailuun sen toiminta on enemmän kuin riittävää.

Earforce Recon 50 pyörii Suomessa 30–40 euron hintaluokassa, joka ei todellakaan ole paljoa pelailuun suunnatusta headsetistä. Erityisesti LAN-partyihin ja satunnaiseen moninpelailuun kuulokkeet ovat erinomaiset hintaluokassaan, mutta hardcore-pelaajien, striimaajien ja musiikinkuuntelijoiden kannattaa säästää rahansa aivan muualle. Earforce Recon 50 on halpa ja toimiva headset, joka pysyy perusasioissa.

Turtle Beach Earforce Recon 50

Valmistaja: Turtle Beach
Tyyppi: Headset
Malli: Earforce Recon 50
Hinta: 39,90€
Testijakso: 1kk


LISÄÄ JUTTUJA:

Lasten Hautausmaa – III Brutuksesta Ikinä – Samoista soluista