Turtle Beach Drift X-Large

23.07.2016

Sain testattavakseni Turtle Beachin erittäin massiivisen kokoisen Drift X-Large -hiirimaton. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun olen käyttänyt pelaamiseen tarkoitutettua hiirimattoa. En ole semmoista ikinä aiemmin ostanut, enkä edes kuvitellut tarvitsevani, vaan olen pärjännyt tähän asti semmoisilla muutaman euron epämukavilla lärpyköillä, joissa on ollut joku nörtti- tai huumoriaiheinen kuva.

Drift-matto on hyvin taipuisaa materiaalia ja toimitetaankin rullalle pyöritettynä, väri on tyylikkään musta, jonka lisäksi matossa on kuvana hillityn tummanpunaisena Turtle Beachin logo. X-large on perusmattojen koosta isoin vaihtoehto, mutta tarjolla on myös ainakin large- ja medium-mallit, sekä erityinen wide-malli, jolla on taas leveyttä normaalia enemmän. Tämä isoin malli on itselle jo ehkä turhankin iso, sillä se peittää melkein puolet pöydästäni, mutta mattokoko kannattaa varmaankin valita vapaasta pöytätilasta riippuen.

Maton pinta on hyvin sileää mikrokuitua ja hiiri liikkuu sillä vaivattomasta. Noin kuukauden käytön jälkeen maton pinnassa ei ole mitään havaittavia jälkiä tai nyppyjä, joihin hiiri voisi teoriassa töksähdellä.

Jäätävä koko

Koska matto on niin iso ja vie pinta-alaa pöydästä, koin tarpeelliseksi testata maton imukykyä siltä varalta, että sen päälle kaatuisi joskus jotain nestettä. Kaadoin sen päälle siis hieman vettä (tarkoituksella, sillä en ole mikään mämmikoura! huom.) ja pinta näytti hylkivän nestettä melko hyvin. Vaikka pinta jäikin veden poispyyhkimisen jälkeen hieman kosteaksi, kuivui se melko nopeasti, eikä pinta tuntunut imevän kosteutta sisälleen. Eli matto ei varmaankaan ime niitä roiskuneita kolajuomia ja muita nesteitä, ainakin jos ne pyyhkii suhteellisen nopeasti siitä pois, eikä toivottavasti myöskään hikeä ajan saatossa.

Maton pohjallinen on kumista, joka estää maton pahimman liukumisen. Huomasin kuitenkin, että aivan täysin se ei sitä kuitenkaan tehnyt, vaan maton asentoa piti välillä hieman korjata. Olisi kyllä voinut luulla, ettei näin iso matto ihan näin helposti pöytää vasten liikkuisi, eli pohja olisi voinut olla kyllä vielä enemmän liukumista estävä. Maton reunat on myös punottu rispaantumista estävästi, joten maton uskoisi pysyvän hyväkuntoisena pitempäänkin.

Kaiken kaikiaan matto vaikuttaa erittäin kestävältä, eikä sekään haittaa, että se on myös tyylikkään näköinen. Kokovaihtoehtoja on myös tarjolla hyvin, joten sopivan kokoinen matto löytyy varmaankin kaikenlaisille tarpeille. Pahin murheenaiheeni oli se, että matto liikkui aina hieman päivän mittaan, mutta siinäkään ei puhuta kovin pahasta ongelmasta, jota ei voisi pienellä siirtelyllä itse korjata.

Turtle Beach Drift X-Large

Valmistaja: Turtle Beach
Tyyppi: Hiirimatto
Malli: Drift X-Large
Hinta: 15 - 25 EUR
Testijakso: 4 viikkoa


LISÄÄ JUTTUJA:

Rock In The City Juha Vuorma - Nordic Gothic maalaus Hautajaisyö – Matkalla Kohti Hautaa