Turtle Beach Arena Grip

17.02.2017

Turtle Beach Grip Arena -jatkaa Turtle Beachin pelihiirten sarjaa, tällä kertaa suuntautuen MMO- ja MOBA-pelejä harrastavalle väelle. Hiiren vasemmalla sivulla on kaksitoista numeroitua ja ohjelmoitavaa painiketta, joihin saa kätevästi tukun pelitoimintoja laitettua oman makunsa mukaan.

Ulkonäön ja tuntuman suhteen hiiri on lähes identtinen aiemmin arvostelemaani Turtle Beachin Grip 500 -hiireen. Oikealla sivustalla on ura nimetöntä varten, jonka ansiosta kämmen lepää hiirellä mukavasti. Vasemmalla sivustalla on ylimääräiset ohjelmoitavat kaksitoista painiketta MMO- ja MOBA-toimintoja varten. Hiiri tuntuu kaikin puolin hyvältä kädessä niin muotonsa kuin pintansa vuoksi, eikä ainakaan omassa käytössä hikeentynyt tai muuttunut liukkaaksi.

Alkuun kaksitoista painiketta tuntui hieman överiltä, mutta kaikkia painikkeita ei ole tietysti pakko käyttää ja on hyvä, että painikkeiden kanssa on varaa. Nappeja on helpompi painaa, jos verrataan Grip 500:ssa kritisoima painallustuntuma. Ainoastaan 10–12 painikkeet hiiressä tuntuivat omaan käteen hieman huonosti klikkailtavalta, mutta niitä en tarvinnutkaan ja toisaalta kysymys on myös osittain anatominen. Numeropainikkeiden geometrinen muoto on myös jokaisessa hieman erilainen, joten ne tuntuvat sormen alla vedettäessä erilaiselta ja löytyvät yllättävän hyvin ja nopeasti, ilman että pitää katsoa mitä painiketta painaa.

Hiireen mahtuu viisi profiilia, joita voidaan painaa hiiren keskellä olevasta profiilinapista. Grip 500:ssa tällä painikkeella vaihdettiin hiiren DPI:tä. Hieman tyhmästi profiileille ei voi valita esimerkiksi eri taustavärejä, joka helpottaisi profiilien tunnistamista. Toisaalta painike on kuitenkin sellaisella kohdalla, että vahinkopainalluksia ei pitäisi tapahtua. Profiileja voi kelata kuitenkin vain yhteen suuntaan, joten olisi voinut olla kätevä jos niitä olisi voinut selata sekä eteen- että taaksepäin. Mutta se on melko pieni haitta.

Konfigurointisofta on ihan näppärän oloinen, mutta suurissa makromäärissä sen kanssa menee helposti sekaisin. Ehkä hieman enemmän käyttöliittymäsuunnittelua se olisi siis kaivannut. Törmäsin myös hieman erikoiseen ongelmaan sen kanssa, kun tekemäni macrot eivät aina tallentuneet ja myös osa valitsemistani painiketoiminnoista tuntuivat resetoituvan käynnistyksien välillä. En tiedä oliko kyseessä softabugi, vai sotkiko alkuun macrojen tiedostonimissä käytämäni erikoismerkit jotenkin sitä, mutta bindauksiini tuli suomalaisen käyttäjän näkökulmasta katsottuna melko eksoottiselta näyttäviä ilmeisesti korealaisia tai kiinalaisia merkkejä.

Toinen ongelma minkä havaitsin oli se, että hiiren USB-johto piti välillä uudelleenkäynnistyksen tai standby-tilan päälle mennessä, ottaa irti ja kytkeä takaisin, ennen kuin hiiri alkoi taas pelittää. En tiedä onko kyseessä omaan tietokoneeseeni rajoittunut ongelma, vai johtuiko se hiirestä, mutta tämä tuntui hieman typerältä ja olisi ollut erittäin hankalaa, jos hiiri ei olisi ollut kiinni edessäni olevassa USB-hubissa ja olisin joutunut könyämään koneen taakse sitä kytkemään. Hiiren johto on punottua ja tukevan oloista materiaalia, eikä tunnu menevän solmuun ja kierteelle.

Kaikin puolin Grip Arena jätti kuitenkin erittäin positiivisen kuvan ja se tuntui selvältä parannukselta Grip 500:een. Hiiri tuntuu hyvältä kädessä ja vaikka sen kaksitoista sivunappia tuntuikin alkuun hieman liioitellulta, on niiden käyttäminen kuitenkin yllättävänkin intuitiivista. 60–80 euron hintaluokassa hiiri on mielestäni hyvä hiiri pelaajalle.

Turtle Beach Arena Grip

Valmistaja: Turtle Beach
Tyyppi: Hiiri
Malli: Grip Arena
Hinta: 60-80 EUR
Testijakso: 6 vkk


LISÄÄ JUTTUJA:

k-x-p-iii-part-2-cd Daddy Cool J. Karjalainen