Tryer – Ei kuole koskaan

Kontrolloitua kaahausta

26.04.2019
Teksti:

Oli kuuma heinäkuinen iltapäivä, kun Tryer veti intensiivisen setin lähes täydelle teltalle Joensuun Ilosaarirockissa. Tiesin bändistä tuolloin jo jotain, mutta keikan jälkeen olin täysin myyty tuosta energiasta ja vauhdista, mitä thrash-ryhmä tarjosi reilun puolen tunnin ajan. Tästä syystä odotukset yhtyeen viimeisimmästä levystä olivat korkealla, kun sain uutukaisen käteeni ja latasin soittimeeni.

Onnekseni Tryer ei ole muuttunut, vaan sama aggressiivinen, kiivas ja sähäkkä meno jatkuu myös tamperelaisbändin neljännellä täyspitkällä. Kauniit melodiat yhdistettynä kaaosmaiseen hc-kaahaukseen metallisävyin kuvastavat jollain tavalla kokonaisuutta, mutta on parempi kuunnella lätty itse ja vaikuttua tai vaieta. Tällaista hallittua tykitystä ei ole vähään aikaan kuultu Suomen punk-skenessä.

Tässä muutamat makupalat teille tarkemmin avattuna; Zen on julman tehokas biisi huutokertosäkeineen. Toisin sanoen se on taattua Tryeria – ja itselleni levyn isoin ja kuuntelua kestävin kappale. Poukkoilevat osiot yhdistettynä osuviin sanoituksiin kasvavat kuuntelukerta toisensa jälkeen. Istumameditaatiota tämä ei ole, mutta jotain rauhoittavaa ja kovin pysäyttävää tässä vedossa on.

Sinkkunakin julkaistu Tavat ja tarpeet on yhtyeen hissipuhemainen esittelybiisi. Vahva alkuriffittely ja nopeaakin nopeampi rumputyöskentely sekä lopun rujonkaunis kitarasoolo tekevät tästä erinomaisen ja tarttuvan liveräyhäysbiisin. Kiitos, lisää tätä kundit!

Siitä innostuneena seuraavaksi tuleekin nimikkobiisi Ei kuole koskaan, jota säestää poikakuoro suoraan helvetistä. Sanoisin jopa, että huutoa lisää Tryer! Tätä stemmailua kuuntelisi täysillä vaikka parikin biisiä. Kappale on todellinen energiatasojen nostattaja pitkän päivän päätteeksi.

Katumusharjoitus on likaisen nopeaa hardcorea, jota on paikoitellen vaan niin puhdistavaa kuunnella. Välillä pitää kulottaa vähän mäntymetsää, että vilja taas kaatuu elokuun illassa. ”Mä kadun kaikkea, mä en kadu mitään” -kertosäe on rajun totta ja valhetta samaan aikaan.

Ei kuole koskaan
Tryer

Suicide Records


LISÄÄ JUTTUJA:

Fred Olivier - planet earth Parahin Jeeves Tärpit 2015