Tottelematon kusipää läski

06.03.2017
Fiilis: överi

”Sairaan lujaa mopsitykitystä!”  lupaa meille Tottelematon kusipää läski -lehden tykittelevä myyntilause. Voiko tuollaista lupausta vastustaa kukaan eläimistä tai sarjakuvista pitävä ihminen? Vaikeaahan se varmasti on, joten katsotaan kuinka kovaa “mopsitykitystä” Tea Tauriaisen uusin 16 sivuinen sarjakuvalehti oikein pitääkään sisällään.

Seikkailu alkaa koirapuistossa, joka saa epäonnekseen vieraaksi isopäisen mopsin, joka on se sarjakuvan otsikossakin mainittu tottelematon kusipää läski. Tämä ihastuttava mopsimme ottaa tilanteen heti haltuunsa ja ryhtyy terrorisoimaan koirapuiston muita koiria hyvin itsevarmoin hirmuhallitsijan ottein. Puistoa hallitaan vankkumattoman ontologisen “minä, minä ja minun, minun” -teesin periaatteella, jonka voi nimittää jonkinlaiseksi historialliseksi klassikoksi hirmuhallinnon saralla. Tilanne koirapuistossa eskaloituu varsinaiseksi kliimaksiksi, joka yllättää lukijan lopputuloksellaan.

Tea Tauriaisen aiempia hauskoja Mad Tea Party -sarjakuvia on arvosteltu myös Nousussa ja tässä sarjakuvassa on myös sama huumori läsnä, mitä se nyt vielä ampuu asteen verran överimmäksi. Sarjakuvan mopsi on suhteellisen mielipuolinen tapaus. En osaa sanoa puhutaanko nyt vain yksittäistapauksesta, vai onko tässä kyse rodun tarkasta luonnekuvauksesta, vai onko sen suhteen otettu hieman taiteellisia vapauksia, sillä olen itse enemmän kissaihmisiä.

Tottelematon kusipääläski, tai tuttavallisemmin “mopsitykitys” on hemmetin hauskaa luettavaa. Ainoana ikävänä puolena näen tässä sen, että sarjakuva on kovin lyhyt. Mopsin edesottamuksista olisi lukenut mielellään vielä enemmän, joten toivoa sopii, että tämä ei ollut niin sanottu one-shot vaan jatkoa olisi joskus luvassa.

Tottelematon kusipää läski −
Tea Tauriainen

Zum Teufel
Sarjakuva-albumi


LISÄÄ JUTTUJA: