Kotimaista festarijuhlaa Vantaan Tikkurilassa tulevana viikonloppuna

20.07.2016
Teksti:
Kuvat:
V

Suomen suvi, kotimaiset huippuartistit ja kotoinen tunnelma – kaikkea tätä tarjoilee Tikkurila Festivaali Vantaan Hiekkaharjun urheilupuistossa tulevana viikonloppuna 22.–23. heinäkuuta. Lavalle nousevat muiden muassa CMX, J. Karjalainen, Sanni ja Jari Sillanpää. Tikkurilassa viihdytään ilman genrerajoja ja mukaan ilakoimaan mahtuvat myös nuoremmat musiikin ystävät.

Suomen kärkikastiin kuuluvien artistien lisäksi festivaali panostaa vahvasti ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen, joka kuulostaa erittäin hyvältä kun on nähnyt sosiaalisessa mediassa pyörineitä kuvia eri festareiden jälkeisistä roskameristä.

Pelkän sanahelinän lisäksi toimeen on tartuttu jämäkällä otteella: Tikkurila Festivaali pyöritetään sataprosenttisesti tuulivoimalla ja jätepisteiltä löytyvät kierrätysastiat kaikille yleisimmille materiaaleille. Ekologisuus näkyy energiamuodon ja jätteiden lajittelun lisäksi myös ruokapisteillä, festarikuljetuksissa ja esimerkiksi valaistuksessa. Festivaali on myös haastanut yhteistyökumppaneitaan ja esiintyviä artisteja antamaan ekologisia lupauksia, ja esimerkiksi -yhtye lupaa istuttaa kaksitoista puuta, eli yhtä monta kun orkesterilla on kiertäviä henkilöitä.

Kuvaaja: Tikkurila Festivaali

Apulanta Tikkurilassa 2015

 

Viime vuonna lähes 20 000 kävijää kerännyt tapahtuma on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa kotimaan festivaalien joukossa. Tämän vuoden kohokohta on ilman muuta perjantai-iltana esiintyvä keikkatauolta palaava CMX, joka soittaa kesän ainoan keikkansa Tikkurilassa. Hyvän musiikin lisäksi Tikkurilassa on tarjolla myös muuta ohjelmaa, esimerkiksi paljon mainostetut festarihäät, pop-up-taidetta ja ammattilaisten coctail-kisat.

Viimekesäisen kokemuksen perusteella Tikkurilan tunnelma on kotoisan lämmin, olematta kuitenkaan sisäänpäin kääntynyt. Järjestelyt hoituivat mallikkaasti ja pahoilta ruuhkilta vältyttiin. Mikäli järjestelyt hoituvat tänä vuonna yhtä hyvin, ei moitittavaa varmasti löydy. Viime vuonna Apulannan Tonikin taisi tunnelmaa hehkuttaa ja keikan lopussa todeta, että saapuvat paikalle ehdottomasti myös tulevana vuonna.

Vantaan Hiekkaharjuun pääset helposti junalla tai bussilla, joten oman auton voi jättää kotiin. Mikäli tulet kauempaa kuin pääkaupunkiseudulta, löytyy majoitusvaihtoehtoja vielä runsaasti kohtuuhintaan festareiden ajaksi sekä Helsingistä että Vantaalta. Leirintämahdollisuutta tapahtuman yhteydessä ei kuitenkaan ole.

Miksi sitten valita kaikesta tarjonnasta juuri Tikkurila Festivaali? Se on helposti lähestyttävä, puhtaasti kotimaiseen musiikkiin ja tähtiartisteihin keskittyvä tapahtuma, joka sijaitsee sujuvien kulkuyhteyksien varrella. Pääset siis illalla helposti omaan sänkyyn nukkumaan tai halutessa jatkamaan iltaa pääkaupunkiseudun yöelämään. Paikalle on helppo piipahtaa päiväksi tai kahdeksi nauttimaan Suomen kesästä ja toivottavasti auringonpaisteesta.

Lippuja on vielä jäljellä! Kahden päivän ennakkolippu maksaa 79 euroa.

 

 
LISÄÄ JUTTUJA:

Insomniumin & Swallow the Sun Tampere Kuplii mainosjuliste topi saha