The Midnight – Ghost In Your Stereo

Haamujen kilpa-ajot

08.04.2021

Suomessakin vieraillut The Midnight -yhtye lienee tuttu ainakin kaikille synthwave-musiikin tovereille ja niille, joiden sielunmaailmassa on oma simulaatio 80-luvun estetiikalle. Yhdysvaltalaisen voimaduon muodostavat laulaja-lauluntekijä Tyler Lyle ja tuottaja Tim McEwan. Yhtyeen hiljattain julkaistu Ghost In Your Stereo -kappale on pala uutta Horror Show –nimeä kantavaa albumia.

Kappaleen tunnelma saa sydänkäyrät nousemaan kattoon kuin Christine auton takaa-ajamana. Sen rytmi raivaa polkua yhtä pahaenteisesti kuin poliisit E.T:n jäljillä lähimetsässä. Musiikissa on myös aistittavissa joitakin häivähdyksiä Trevor Somethingin osittaisesta kaimakappaleesta Ghost.

Kohti taivaankantta ja sen yli

Biisin tunnelma on jälleen tuttua keskiyö signeerausta: Se on digitaalisen ja analogisen äänimaailman yhteistyötä, jossa syntetisaattorit ja sähkörummut kiihdyttävät tahtia yhtä paljon kuin 80-luvun sporttiautot. Kappaleessa on tasaisen varma suunta ja vangitsevan viekoitteleva melodia.

Kuunnellessa jää kuitenkin odottamaan jonkinlaista huippukohtaa, jota ei valitettavasti päästä kuulemaan. Siitä huolimatta biisin kokonaisuus on yhtä sähköinen ja jännittävä kokemus kuin toimintaelokuvan katsominen tai valheenpaljastustestissä istuminen. Ajomusiikiksi kappale osuu ja uppoaa.

Sanoitukset ovat katkeransuloisuutta täynnä, ja Lylen laulusuoritus on yhtä kevyt kuin jäinen talvisumu metsän keskellä. Hänen äänensä palvelee 80-luvun tyyliä yhtä vaivattomasti, kuin magenta ja purppura sulautuvat yhteen. “I’m just a ghost in your stereo. The fading memory of a shipwreck in the undertow.” Kappale leijailee haamun lailla jonnekkin kohti äärettömyyttä ja yöllistä taivaankantta.

Ghost In Your Stereo
The Midnight

Counter Records
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Hautajaisyö – Matkalla Kohti Hautaa alcest protecion