Temple Balls – Traded Dreams

Tuttujen nimien jalanjäljissä

07.03.2017
Teksti:
Fiilis: Viihdyttävä

Maailma ilman hyvää rokkenrollia olisi paska paikka. Onneksi sitä piisaa ja uusiakin kovia tulokkaita silloin tällöin tulee vastaan. Yksi tällainen tapaus on kotimainen villi ja uhmakas Temple Balls ja Traded Dreams on bändin esikoisalbumi.

Aivan ensimmäinen mielikuva Temple Ballsista tuli bändin nimen singahdettua otsikoihin pari vuotta sitten. Bändi, jonka nimessä on pallit, ei voi olla huono – ajattelin. Oikeilla jäljillä oltiin, nimittäin nuorta äijäilyä ja testosteronia tihkuva porukkahan sieltä paljastui. Temple Balls nousi otsikoihin siis vuonna 2015 ollen yksi kolmen suuren festivaalin – Provinssin, Ilosaarirockin ja Qstockin – bändivaihtoesiintyjä. Tämän jälkeen bändin matka kohti tähtiä on ollut kuin bensaa nuotiossa, liekki lepattaa isosti jo ennen ensimmäistäkään julkaistua levyä. Temple Balls on levyttämättömänä ryhmänä päässyt paikkoihin josta moni muu vain unelmoi, esiintynyt Queenin ja Deep Purplen lämppärinä ja kiinnostus poppoota kohtaan on ollut suurta ja luottoa tuntuu olevan.

Traded Dreams on annos pirteää hard rockia perintesisessä 1980–1990-luvun hengessä päivitettynä hieman tälle vuosituhannelle. Musiikki on tuoreenkuuloista, kuitenkin se on koottu tutuista palikoista. Bändiä on verrattu muun muassa kotimaisiin suuruuksiin Reckless Loveen ja Santa Cruziin, vaikkei Temple Ballsilla ole heidän kanssaan oikeastaan mitään tekemistä. Yhtymäkohtia voi löytää ennemminkin esimerkiksi Guns´n Rosesin, Skid row´n, Hanoi Rocksin ja Mötley Cruen suunnasta, Temple Ballsilla on kuitenkin oma juttunsa.

Traded Dreams on hyvin koukuttava albumi. Siitä löytyy kymmenen toisistaan erottuvaa biisiä. Bändi ei kompastu nykypäivän tulokkaita usein vaivaavaan ongelmaan, jolloin he ovat tylsiä suoraviivaisine biiseineen ilman koukkuja ja tarttuvuutta. Tässä sitä löytyy ja levyn jo kerran kuulleena, huomaat pian jonkin kipaleen soivan päässä.

Vahvoja biisejä on periaatteessa koko kattaus, osa kuitenkin nousee toisen yläpuolelle nopean tutustumnisen myötä. Levyn avaava vahvasti rokkaava Off The Grid ottaa heti kärkeen ilmat pihalle näyttäen homman laadun. Hell And Feelin´Fine julkaistiin aiemmin singlenä vahvana näyttönä tulevasta ja kyllä potkii. Itsevarmasti rokkaava We Stand Tall on tasainen mutta jostain syystä hyvin koukuttava kipale. Let´s Get It On assosioituu Kissiin ja Mötley Crueen ollen kuitenkin Temple Ballsin omaa tehokasta tuotantoa. Jo pian vuosi sitten julkaistu Six Ways To Sunday single ja video oli iskevää kuultavaa, ja on sitä toki edelleenkin. Biisi poikkeaa levyn muusta materiaalista kuitenkin jo huomattavasti ollen erityylinen, ja biisin olisi voinut ihan hyvin jättää levyltä poiskin, levy pärjäisi ilman tätäkin. Viimeiseksi on päätynyt slovari Under My Feet, joka kuulostaa jokseenkin mukaanliimatulta, ikään kuin slovari olisi jotenkin pakollinen tämäntyylin musiikissa. Onneksi ei ole kyse heikosta esityksestä, vaan tiukasti rokkaavan levyn mukavasta päätöksestä.

Hyvää rockia mahtuu aina maailmaan. Varmasti Temple Balls ansaitsee hyvin paikkansa musakentällä vuonna 2017. Moni genren legendaporukka on jo mennyt mullan alle, joten uusille potentiaalisille tulijoille on aina tilaa.

Traded Dreams
Temple Balls

Ranka Kustannus
Formaatti: CD


LISÄÄ JUTTUJA:

rock Project Zomboid karma rock