Tampereen Viikinsaari stand up -näyttämönä

03.08.2016
Teksti:

Tampereen Viikinsaari on vehreä kulttuurin ja luonnon yhteensulautuma. Saaressa järjestetään niin festivaaleja, kesäteatteria kuin luontopolkujakin. Elokuun viidentenä päivänä Viikinsaaren valloittavat suomalaiset stand up -koomikot tapahtumassa Late Night Comedy Island.

Late Night Comedy Islandissa Viikinsaaren kesäteatterin lavalle nousevat kesäillassa koomikot Heikki Vilja, Petri Hankonen, Jani Salo, Mikko Kauppinen ja Tuula Kolehmainen. Esitysten yhteiskesto on kaksi tuntia ja ilta sisältää myös väliajan.

Heikki Vilja sijoittui vuonna 2015 kolmanneksi Naurun Tasapaino -kilpailussa. Aikaisemmin hänet on palkittu Vuoden Tulokkaana vuonna 2011. Kuuden vuoden stand up -kokemuksella Vilja hauskuuttaa puhumalla itselleen tärkeistä asioista. Petri Hankonen aloitti stand upin opiskelun vuonna 2003 Markku Toikan johdolla. Yhdeksän vuotta myöhemmin alkoi lavojen valloitus. Myös Hankonen on palkittu Vuoden tulokkaana. Hän voitti tittelin vuonna 2014 ja hänkin on osallistunut myös Naurun Tasapainoon.

Vuoden 2015 Vuoden Tulokas – kisassa kunniamaininnan saanut Jani Salo on lähtöisin uskovaisesta perheestä ja esityksessään hän käsittelee elämänsä kaikkia vaiheita, eikä mikään ole pyhää. Käsittelyssä ovat niin lapsuuden televisio-ohjelmat, kolmenkympin kriisi ja se, miten päihteet pelastivat miehen Jeesukselta.

Kuopiosta lähtöisin oleva Mikko Kauppinen on aloittanut stand up -uransa vuonna 2013 ja on siitä alkaen suunnannut tasaisesti kohti kotimaista stand up -eliittiä kiertäessään ympäri maata. Kauppisen lavakarisma perustuu miehen omaperäiseen olemukseen ja ytimekkäisiin juttuihin arkielämän havainnoinnista. Myös Tuula Kolehmainen käyttää komiikassaan arjen havainnointia, joita hän yhdistelee ihmisyyden suuriin teemoihin. Lopputuloksena saadaan esitys, jossa kyytiä saavat sukulaiset, sinkkumiehet ja esiintyjä itsekin.

Illasta on odotettavissa siis hersyvää huumoria upeissa Viikinsaaren maisemissa. Laivamatka Viikinsaareen sisältyy tapahtumalipun hintaan. Laivat Viikinsaareen lähtevät tasatunnein Laukontorin satamasta, esitys Viikinsaaressa alkaa kello 21. Liput tapahtumaan voi ostaa Laukontorilla sijaitsevasta Hopealinjojen lipputoimistosta. Viikinsaaren ravintolat palvelevat tapahtuman aikana normaalisti A-oikeuksin. Paikoittain roisin huumorin vuoksi tapahtuman ikäraja on k-18.
LISÄÄ JUTTUJA:

Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin SuomiPop Spellspire