Syyskuun nousut 2/2

Letkeitä sointuja pimeisiin iltoisin

02.10.2018
Teksti:

Syyskuun toinen listauksemme sisältää ajankohtaisia täkyjä monesta eri genrestä. Syksyn musiikkijulkaisutarjonta vaikuttaa siis vähintäänkin mielenkiintoiselta.

Ville Valo & Agents – Orpolapsi kiurun

Ville Valon ja Agents-orkesterin yhteistyöstä huhuttiin jokin aika sitten. Uutta musiikkia lupailtiin nopeasti, tulossa on koko levyllinen sulosointuja, Valon hempeää tulkintaa ja Agentseille tunnusomaista melodiointia. Ensimmäinen näyte Orpolapsi kiurun on itse maestron, Rauli ”Badding” Somerjoen aikoinaan demottama unohduksiin jäänyt kipale, biisin väliosassa laulaa Badding itse. Täytyy myöntää etten osannut odottaa tältä yhteistyöltä yhtään mitään – tai ehkä sittenkin jotain suurta. Tarjoiltu viipale lunastaa varmasti jokaisen lupauksensa. Tästä yhteistyöstä saattaa poikia vaikka kuinka iso juttu. (PK)

Samae Koskinen – Kaikki on perseestä (paitsi sä)

Kaikki on perseestä on tuttu fraasi silloin kun vituttaa elämä ja ihmiset oikeen urakalla. Samae Koskinen laulaa aiheesta lempeällä äänellä. Ei mahda edes vituttaa ollenkaan, joten onko tämän laulun lyriikka kovinkaan uskottava? Biisihän on kuitenkin varsin kiva jo vastakohtaisten teemojensakin vuoksi. Kipale soljuu kivasti popillaan pääkoppaan jääden sinne helposti pyörimään, vaikka musiikki olisi jo loppunut ajat sitten. Koskisen musiikkia ei ole tullut ennen kuunneltua, varmaan olisi aihetta. (PK)

Afire – Let Me Be The One

Muun muassa entisten Poisonblackin ja Sentencedin jäsenistä koostuva uusi tulokas Afire soittaa simppeliä hard rockia. Keulakuvanaan vokalisti Suvi Hiltunen tuo oman lisänsä soppaan. Let Me  Be The One on ensimmäinen single marraskuun puolivälissä julkaistavalta debyyttialbumilta On The Road From Nowhere. Tiedote lupailee groovaavaa soittoa kera tarttuvien kertosäkeiden. Näin, kyllä ja ei. Kuultu viisu ainakin jättää hieman toivomisen varaa lupausten vuoksi. Biisivalinta lienee levyn hitaampaa antia, jotain tiukempaakin on siis luvassa. Onhan tämä toki erilainen viisu mitä näiltä muusikoilta on aiemmin kuultu. (PK)

Pää kii – Sä veit mun levyt kirpparille

Sä veit mun levyt kirpparille, myit jollekki v*tun runkkarille soi tänä aamuna päässäni kun pyöräilin töihin. Itse asiassa on soinut useampanakin päivänä sen jälkeen, kun kuuntelin sinkun ensimmäisen kerran. Yksinkertaista, mutta silti ja ehkä juuri siksi niin toimivaa – eli tunnusomaista Pää kii -yhtyettä. Sä veit mun levyt kirpparille on maistiainen Teemu Bergmanin luotsaaman punkrockbändin tänä syksynä julkaisemalta albumilta. Vaikka osa soittajista onkin vaihtunut, on maku edelleen tallella. (KM)

The Chemical Brothers – Free Yourself

Manchesteristä kajahtaa väkevästi taas muutaman vuoden tauon jälkeen. The Chemical Brothersin monotoninen, mutta rikas teknosoundi tuo alkusyksyn sateisiin tarvittavaa piristystä. Vuosien kokemus kuuluu kaksikon biiteissä ja johdattaa kuulijan kevyeen transsiin. ”Vapauta itsesi, vapauta meidät, tanssi” -hokeman sanoma on selvä. Arjen tai brexitin ahdistaessa liikaa on tärkeää muistaa hengittää, tanssia ja lopulta suunnata kohti lopullista vapautta. (MC)

Pelle Miljoona Oy – Anna soihtusi palaa

Pelle Miljoona Oy palaa tänä syksynä alkuperäisellä kokoonpanollaan kiertämään Suomea 40-vuotisjuhlaturneen muodossa. Kyse ei ole vain vanhojen aikojen muistelusta, koska Oy on myös nauhoittanut viime heinäkuussa uuden EP:n, josta ensimmäisiä maistiaisia on Sami Yaffan säveltämä ja Pellen sanoittama Anna soihtusi palaa. Andy McCoyn taidot kitaristina ovat edelleen tallella ja Tumppi Varosen rumpubiitti pitää biisin kasassa loppuun asti. Tervetuloa takaisin Pelle Miljoona Oy! (MC)

Nämä ja aiemmat biisit löydät soittolistaltamme. Antaa rokin soida!

 

Tekstit: Petri Klemetti, Marcus Caselius & Katariina Männikkö
LISÄÄ JUTTUJA:

Children of Bodom, Medeia, Ensiferum Oulu Areena Telltale Studiosin Sam ja Max