Syksyn kiinnostavimmat animeuutuudet

29.10.2016
Teksti:

Syksy pimenee ja talvi tekee tuloaan. Mikäpä siis parempaa, kuin kääriytyä peiton sisään ja tuijottaa loputtomasti animea. Teoriassa näin, käytännössä en ole ehtinyt tutustua syksyn uutuuksiin aivan niin paljoa kuin olisin toivonut. Ajattelin silti tehdä pienen listauksen uudehkoista sarjoista, joista olen pitänyt eniten. Huomatkaa, että mielipiteeni perustuvat kolmeen tai neljään katsottuun jaksoon, joten mitään syväluotaavia analyyseja on mahdotonta tässä vaiheessa tehdä. Japanilaisen kieroutuneisuuden tuntien kevyeltä vaikuttanut sarja voi lopulta kääntyä todella syvissä vesissä uivaksi trilleriksi.

Väkivaltaisin: Drifters

Lähtöasetelmaltaan Drifters ei ole omaperäisimmästä päästä, toiseen ulottuvuuteen tempautuvat ihmiset ovat animessa ja mangassa melkolailla peruskauraa. Muutaman jakson jälkeen on kuitenkin helppo huomata, että taustatyötä on tehty ja juoni on rakennettu todella huolellisesti. Aitoihin historian henkilöihin pohjautuvia hahmoja on mukava bongailla, itseasiassa tarinan päähenkilökin tempautuu tarinan maailmaan vuonna 1600 käydystä Sekigaharan taistelusta. Merkillepantavaa on äärimmäinen väkivaltaisuus, joka ei kuitenkaan mene överiksi. Juonesta ei kannata paljastaa tämän enempää, jotta sarjan yllättävyys säilyy.

Kenelle: Historiasta kiinnostuneille, väkivaltaa sietäville, Lord of the Rings -elokuvista pitäville (varauksella).

Gallialaisin: Izetta: The Last Witch

Kuvitteelliseen toisen maailmansodan aikaiseen maailmaan sijoittuva Izetta: The Last Witch tuo vahvasti mieleen Asterix-sarjakuvat. Germanian valtakunta etenee salamasodallaan voitosta voittoon, ja hallitsee suurinta osaa Euroopasta. Germanian laajenentumista alkaa kuitenkin yllättäen jarruttaa pieni Eylstadt, joka saa avukseen useiden sattumien kautta nuoren noidan. Historiallisia viitteitä viljellään ahkerasti, ja erilaisten tosielämän vastaavuuksien etsiminen esimerkiksi aseista, lentokoneista ja panssarivaunuista on hauskaa. Sarja on ainakin muutaman jakson perusteella hieman kevyempi katsottava kuin aiemmin mainittu Drifters, mutta komediallisia elementtejä ei hirveästi viljellä, lukuun ottamatta helvetinmoisella panssarintorjuntatykillä lentävää noitaa.

Kenelle: Historiasta kiinnostuneille, Asterix-sarjakuvien asetelmasta pitäville ja pitäneille.

Ristiriitaisin: Magical Girl Raising Project

Ällösöpö piirrostyyli, mobiilipelin kautta rekrytoitavat Magical Girl -tytöt, karkkien keräily (pelin sisäisiä krediittejä) hyviä tekoja suorittamalla. Joku voisi luulla kyseistä sarjaa lastenohjelmaksi, mutta heti ensimmäisen jakson alun verinen kohtaus todistaa muuta. Taikatytöt eivät myöskään ole aivan niin puhtoisia supersankareita kuin voisi kuvitella. ”Yhteistoimintaneuvottelujen” myötä tapahtuvat irtisanomisetkin ovat hieman tosielämää karumpaa settiä. Mielenkiinnolla odotan miten häiriintyneeksi sarja vielä menee, merkit ovat vahvat. Juoni ontuu paikoin, mutta hyvän tunnelman vuoksi moite on helppo antaa anteeksi.

Kenelle: Magical girls -lajityypistä kiinnostuneille, psykologisista trillereistä pitäville.

Pervoin: Keijo!!!!!!!!

Hävettää oikeastaan myöntää, että tämän hetken pervoin uutuus – Keijo!!!!!!!! – on onnistunut koukuttamaan itseni. Tytöt tyrkkii toisiaan pelkkiä tissejä ja persettä käyttäen alas vedessä kelluvilta lautoilta, hihihi! Yllättävän viihdyttävä sarja nollat taulussa seurattavaksi, jos todella överiksi vedetty seksismi ei ahdista.

Kenelle: Ei kenellekään, paitsi salaa peiton alla yöllä katsottuna. Älä kerro ikinä kenellekään, että olet koskaan katsonut yhtään jaksoa kyseistä sarjaa. Pervoudessa lähes samaa luokkaa Monster Musumen kanssa.

Glitterein: Nanbaka

Esineellistettyjen tyttöjen vastapainoksi voi katsella vaikka vankilakomedia Nanbakaa. Suurin osa sarjan hahmoista on miehiä, pääosassa lähinnä neljä vankilasta karkaamisesta pitävää vankia sekä heidän vartijansa. Koko sarja on jo lähtökohtaisesti niin outo, että käytännössä ideaa on aivan turha edes yrittää selittää. Puhumattakaan todella erikoisista sivuhahmoista, niin sanottua normaalia ihmistä tässä sarjassa tuskin tullaan näkemään. Kiiltoa, värikkyyttä ja erikoisia tilanteita ei sarjasta puutu.

Kenelle: Kevyt komedia uppoaa varmasti suurimpaan osaan ihmisistä.

Onko Nousun lukijoissa aktiivisia animefaneja? Mitkä ovat sinun suosikkisi syksyn uutuuksista?
LISÄÄ JUTTUJA:

Miami