SuomiPop-festivaalit -ennakko

Oulun Kuusisaaressa on bileet!

10.07.2018
Teksti:

Oulussa on uusi festari!  Suomipop-festivaaleilla 12.–14. heinäkuuta esiintyy kolmen päivänä aikana yhteensä 25 kotimaista kärkinimeä. Juhlapaikka on uudistettu idyllinen Kuusisaari.

Kotimaisiin tähtiin keskittynyt Rotuaari Piknik jäi viime vuonna historiaan. Pro Piknik Festivals löi tassua yhteen Suomen suurimman tapahtumajärjestäjän kanssa. Nyt SuomiPop-festaria juhlitaan samaan aikaan Jyväskylässä ja Oulussa.

Alueella on kaksi tasavertaista lavaa, joten jokainen artisti on pääesiintyjä. Tarkka ohjelma ja kaikki oleellinen info löytyy tapahtuman nettisivuilta. Festareilla on perusmeininki – mukaan ei oteta eläimiä, pyssyjä, ei omia tai naapurin sepon juomia.

SuomiPopissa ei sullota janoisia vieraita metallikarsinoihin. Koko festivaalialue on anniskelualuetta, joten ikäraja tapahtumaan on 18.

Ohjelma on aika mukava. Jokaisena päivänä on erityyppisiä esiintyjiä, joten kannattaa puhkaista kuplat ja tutustua bändeihin, joita ei muuten normaalisti kuuntele ja fanita.

Tässäpä muutama poiminta ohjelmistosta:

Nykyisille ja entisille nuorille on sopivasti koettavaa. Mukana on muiden muassa Nylon Beat ja TikTak. Uudemmista hittikoneista voisi mainita JVG:n Haloo Helsingin!, Sannin ja ABREU:n.

Tänä vuonna kiharapartaisinkin hipsteri pistää pokat suoraan ja menee fiilistelemään tä ja Popedaa. Siinä ollaan perusasioiden äärellä. Vahvistettu huhu kertoo, että Popedan keikkakunto on nyt tajuttoman kova.

Apulanta on aina energinen rokkitykki lavalla. Poppoolla ei ole tapana lähteä testaamaan uusia, taiteellisempia biisejä festariyleisöön. Hittejä on varmasti luvassa. Särökitaraa on turha säikähtää, soittihan Apulanta Provinssi-viikonloppuna iskelmäfestareilla. Ensi vuoden Tanhua ja tanssi ilolla-tapahtuman esiintymistä ei ole vielä vahvistettu.

Reino Nordin ja Pariisin kevät ovat Nousun SuomiPop-toimituksen valinnat, vaikka kaikkihan tuolla on tietty hyviä.

SuomiPoppiin tullaan bilettämään ja pitämään hauskaa! Täällä ei pönötetä tärkeänä mikserikopin nurkalla naama norsunelimellä. Lupasivat, että aurinkokin on popissa mukana, joten on aika kysyä, onko lippuja vielä jäljellä. Nähdään juhlissa!
LISÄÄ JUTTUJA:

Daddy Cool Baarien mies – M.A. Numminen Pentti Linkola – Ihminen ja legenda