Suloinen Erin toi SeliSeli-kiertueensa pohjoiseen

18.10.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Kävelen sakean sumun seassa kohti Areenaa. Tunnelma on epätodellinen, kun pääsen pihaan. Parkkipaikka on tyhjä ja ihmisiä näen vain viereisen tanssi-studion pihalla. Keikan alkuun ei ole enää tuntiakaan. Ystävä ja kuvaaja ei päässyt paikalle, joten alan epäillä, olenko väärässä paikassa. Tunnin päästä tuuraaja seisoo kameran kanssa lavan edessä, ja Erin antaa maan taas pyöriä. Perjantaina 14. lokakuuta nähdään suloinen keikka Oulun Areena-terminaalissa. Erin toi SeliSeli-kiertueensa Ouluun.

Yksinäinen mies keikalla on aina vähän surullinen tapaus. Kuulen, että ennakkolippuja yli tuhannen hengen saliin on myyty vain sata. Vaikka aluetta on rajattu verhoilla, väkijoukon turvaan ei pääse hukuttautumaan. Ilman kännykkää ja tuopillista tummaa, voisi ujoa miestä ahdistaa. Odotin, että väkeä tulee lisää, mutta taisivat ruojat eksyä sumuun. Edessä ei ollut ruuhkaa, kun Erin astui lavalle.

ErinErin aloitti pirteästi kappaleella Annan maani pyöriä. Pientä harmitusta olin näkevinäni neidon ilmeessä, mutta tällaisissa tilanteissa on helppo tulkita väärin. Erin on myynyt nyt keikkoja loppuun, joten Oulun yleisömäärä saattoi olla yllätys. Neidon hymyillessä ja hittien soljuessa rennosti, tuntui, että Mä kuuluun tähän – tässä Vanha sydänkin herkistyi. Erin on kaunis ja suloinen esiintyjä.

Erin

Sä osaat! -levyn kujeilevat kappaleet ovat tuttuja ja veikeitä. Marraskuussa julkaistavan SeliSeli-albumin biisit eivät ole ensikuulemalta aivan yhtä helppoja. Sinkkuina julkaistut Kohta hänen, ja ihan lopussa laulettu tajuttoman kaunis Sydäntä särkee toimivat keikkasetissä. Minulle täysin uusista biiseistä Gangsta jäi parhaiten mieleen. Olisi ollut kiva kuunnella levyä etukäteen, mutta viestini levy-yhtiölle eivät menneet nyt perille.

Erin

Konkarikuvaajalla oli pian kiire seuraavalle keikalle. Havaitsin yleisön olevan hyväntuulista, ja usealla oli lasissaan kuohuvaa. Kaikki eivät innostuneet toimittajan lähentelystä, mutta viime hetkellä Toiset mimmit hymyilivät kauniisti kaverikuvaan.

Erin

Vähäisestä yleisömäärästä huolimatta Erin veti kokonaisen ja hyväntuulisen keikan. Ammattitaitoinen bändi ja vankka kokemus takasivat, ettei oululaisten tarvinnut pettyä. Eheä setti uusia ja vanhoja kappaleita lumosi välittömyydellään. Lopussa Erin palasi vielä lavalle, ja päätti keikan herkillä kappaleilla: Sydäntä särkee ja Oisko se toi. Tästä jäi hyvä mieli.

Erin
LISÄÄ JUTTUJA:

Raskas askel Keronsuo