Soundgeist Helsinki tuo muusikoille vihdoin oman tapahtuman

25.01.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Kun kulttuurituotannon opiskelija Marika Häkkilä ja muusikko Tommy Berg jakoivat kesällä 2014 Ruisrockin julisteita, keskustelunaiheeksi nousi uusien bändien haasteet edetä urallaan nykyaikana. Keskustelussa kyti idea, joka sai myöhemmin paljon vastakaikua ja kannatusta kulttuurialan toimijoilta: signaamattomille muusikoille suunnattu verkostoitumistapahtuma. Nousu otti selvää, millainen tapahtuma on kyseessä.

Apurahalla startannut ja lopulta viiden tuottajan tiiminä työstetty ohjelmakokonaisuus on nyt viimeistelyä vaille valmis.

– Soundgeist Helsinki on musiikkialan verkostoitumistapahtuma bändeille ja musiikin tekijöille. Tapahtuma niin sanotusti kurkistaa musabisneksen bäkkärille, eli raotamme

Shiraz Lane

Shiraz Lane

salaisuuksien verhoa tarjoten mahdollisuuden päästä kuulemaan konkreettisia neuvoja suoraan musiikkialan ammattilaisilta. Tapahtumassa on muun muassa levy-yhtiöiden edustajien paneeli Partners in Business, jossa keskustelemassa ovat edustajat Fullsteamilta, Universal Music Finlandilta, Stupido Records & Bookingilta sekä Sony Music Finlandilta. Lisäksi paneeleissa keskustellaan esimerkiksi keikkailusta, maailmanvalloituksesta sekä brändäyksestä, kertoo tapahtuman projektipäällikkönä toimiva Marika Häkkilä.

– Asiasisällön lisäksi ohjelmassa ovat jamit, musavisa sekä illalla rennompi keikkoihin keskittyvä party-osuus, jossa on pääesiintyjien rinnalla showcase-esiintymisiä, kun Escalane, Limelight Showdown ja Mojo Waves pääsevät lämppäämään Shiraz Lanea ja Likasta Etelää.

Likainen Etela

Likanen Etelä

Tapahtuman slogan “Breikkaako sinun bändisi seuraavaksi?” viittaa kiinteästi tuottajaviisikon kehittelemiin verkostoitumistapoihin.

– Olemme pyrkineet kehittämään mahdollisimman monipuolisia keinoja verkostoitumismahdollisuuksien tarjoamiseksi musiikintekijöille, Häkkilä kertoo ja mainitsee perään esimerkkejä.

– Tapahtuman aloitti kilpailu, jonka kautta valittiin kolme showcase-bändiä soittamaan Nosturin lavalle. Nyt on käynnissä tammikuun

Limelight Showdown

Limelight Showdown

loppuun asti hakuaika, jolloin bändit ja artistit voivat lähettää omaa musiikkiaan soitettavaksi tapahtumassa. Suhteet merkitsevät nykyään alalla paljon, joten halusimme luoda tapahtuman, joka toimii muusikoiden ja alan ammattilaisten kohtaamispaikkana, helpottaa vuoropuhelua ja mahdollistaa verkostoitumisen. Toivomme, että tapahtuma antaa avaimia uudenlaiseen yhteistyöhön musiikkibusineksessa.

Kova taso

Tiedotteessa mainitaan, että tapahtumaan haki yhteensä yli sata bändiä, joista valittiin lopulta kolme yhtyettä pääesiintyjien rinnalle.

– Valinta oli kiperä, mutta onneksi meillä oli valintaraadissa apuna edustajat Stupido Productions Oy:ltä ja Sam Agencyltä. Hakeneet bändit olivat erittäin rock-painotteisia, mikä näkyy lopputuloksesta. Lähtökohtaisesti pyrimme kuitenkin huomioimaan mahdollisimman

Escalane

Escalane

monipuolisesti musiikkityylejä ja musiikintekijöitä. Olemme esimerkiksi erittäin ilahtuneita Rock Academyn kanssa järjestettävästä iltaohjelma-kokonaisuudesta, jossa keskitytään kuulemaan erilaisia naisartisteja, tuottajana työskentelevä Tommy Berg vastaa.

Paikalle on kutsuttu monipuolinen otanta levy-yhtiöiden ja ohjelmatoimistojen edustajia, keikkabuukkareita ja tietysti artisteja. Tuottajat ovat käyttäneet valinnoissaan harkintaa ja malttia, mutta samalla iloinneet ulkopuolelta tulleesta kannustuksesta.

– Ohjelmakokonaisuus on muodostunut vaiheittain. Meillä oli ensin selkeät teemat paneeleille ja puheenvuoroille, joihin lähdimme sitten kysymään puhujia. Vaikka tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa, ovat niin muusikot kuin musiikkialan toimijat innostuneet tulemaan mukaan ja todenneet, että tapahtumalle on selkeästi tilausta tässä ajassa, Berg kertoo.

Mojo Waves

Mojo Waves

Häkkilä jatkaa, että myös yhteistyökumppanit ovat korvaamattomassa roolissa: yhteistyökuviot ovat mahdollistaneet muun muassa erilaisten kilpailujen ja tempausten järjestämisen tapahtuman yhteydessä.

– Huippupalkintojen ohella voimme järjestää esimerkiksi jamit asiaan kuuluvilla varustuksilla, Soundtoolsin sponsoroimana.

Soundgeist Helsinki järjestetään ensimmäistä kertaan lauantaina 20. helmikuuta 2016 Helsingissä Nosturissa.

Liput alkaen 11,50€.

[youtube https://youtu.be/IvcBOKkglvQ&w=320&align=left]
LISÄÄ JUTTUJA:

Imatran Voima Taskuvaras – Robert Bresson Swans