Selvityksen Alla – Viinapiru

Ripaus toivoa paremmasta

10.07.2020
Teksti:

Raskasta suomenkielistä rockia ei ole koskaan liikaa, etenkään hyvin tehtyä.

Kajaanissa alkunsa saanut Selvityksen Alla -yhtye julkaisee nyt musiikkia virallisemmin ensikertaa. Viisi biisiä meneviä raskassäveliä on pakattu EP-levyn mittaan. Julkaisusta, jakelusta ja markkinoinnista vastaa Secret Entertainment.

Raskassointuista bändiä on helppo kuunnella etenkin jos kyseinen genre on lähellä sydäntä, eikä tule heti mieleen vaihtaa toiseen esiintyjään suoratoistopalvelussa vaan mielenkiinnosta kuuntelee lisää ja uudestaan. Poljento rokkaa mukavasti ja särmää löytyy sopivasti. Tarttumapintaa saisi vaan olla hieman enemmän. Soundit ovat hyvät, ja jokainen instrumentti soi selkeästi eikä jää toisen alle.

Lyriikoissa haetaan toivoa kurjaan elämään. Joskus toivoa löytyy suomalaisille niin tutusta lääkkeestä, pullosta. Toisessa hetkessä tarttumapintaa paremmasta ei ole missään, mutta silti sinnitellään eteen päin. Elämä on joskus merkityksetöntä ja vaikeaa, silti se jatkuu. Onneksi Selvityksen Alla -bändin kuuntelukin voi tuoda lohtua ja toivoa paremmasta jollekin. Viidestä biisistä eniten potkii alkupään menevä Kusipää ja nimikkoviipale Viinapiru sekä levyn päättävä Herkkä poika.

Vielä on matkaa kuljettavana, bändi on hyvällä mallilla ja suunta oikea.

Viinapiru
Selvityksen Alla

Secret Entertainment


LISÄÄ JUTTUJA:

kalevauvala Scott Ian, John Wiederhorn Minä ja Anthrax - Kirjan kansi