SaariHelvetti on erilainen raskaan musiikin festarielämys

01.08.2016
Teksti:

Metallifestari SaariHelvetti polkaistaan käyntiin historiansa toisen kerran 6. elokuuta. Erityisen virkistävän yksipäiväisestä festivaalista tekee sen miljöö; upea luonnonläheinen Viikinsaari Tampereen Pyhäjärvessä.


SaariHelvetti oli ensimmäisenä vuotenaan jättimenestys; liput myytiin ennakkoon loppuun. Artistikattaus oli loistokas, anniskelualueet isoja, henkilökunta rentoa ja festariväki viihtyi silminnähden. Viikinsaaressa oli kaikenkaikkiaan hauska meininki ja hieno ilmapiiri. Monet tuntuivat pitävän myös puitteista ja laivamatkasta.

Saariympäristö luo festarille myös omat haasteensa muun muassa kuljetuksen suhteen, sillä kulku festareille tapahtuu tosiaan laivalla. Laivamatka Laukontorin satamasta Viikinsaareen ei ole pitkä – noin 20 minuuttia – mutta ahtaanpaikankammoiselle se voi olla silti ongelmallista, kun laiva on lastattu täyteen festariväkeä. Laivat lähtevät Laukontorilta tasatunnein – ensimmäinen klo 15 – ja laivamatkat kuuluvat festarilipun hintaan. Lisäpätäkällä saa ostettua vip-lipun, joka oikeuttaa muun muassa vip-laivakyytiin.

Saaressa on kaksi lavaa, päälava Kaaoszine Stage nurmikentällä sekä Powerhouse Gym saaren tanssilavalla, eikä keikkojen päällekkäisyyksiä tarvitse pelätä. Festarin tykittelevät käyntiin klo 16:15 alkaen debyyttialbumiaan työstävä tamperelainen Ember Falls sekä melodista death metalia soittava Bloodred Hourglass. Kinkereitä jatkaa klo 17:15 suomenkielistä pakanametallia soittava Vorna, jonka vanavedessä tamperelainen Medeia. Klo 19 aloittava, harvakseltaan Suomessa keikkaileva Horna paikkaa hiljattain keikkansa perunutta Rotten Soundia. Ohjelmaan on mahdutettu myös hardcore punkia Tryerin toimesta. Festarin industrial metal -annoksesta pitävät huolta klo 18:30 Powerhouse Gymillä historian ensimmäisen keikkansa soittava King Satan sekä Kaaoszine Stagen meuhkaamisen viime vuotiseen tapaan päättävä Turmion Kätilöt klo 22. Päivän kohokohtia lienee muun muassa ruotsalaisen Shiningin vuoden ainoa Suomen keikka klo 20 päälavalla, sekä pitkään hiljaiseloa pitäneen Deathchainin esiintyminen tanssilavalla 21:20. Turmion Kätilöiden jälkeen Powerhouse Gymillä viihdyttää vielä Convulse. Laivat takaisin satamaan lähtevät puolitunnein, ja yön pimetessä kannattaa varautua jonottamaan, joskin paluumatkakin on järjestetty ihan sujuvasti.


Alekirjoittaneelle ohjelmassa on useita ennestään tuntemattomia bändejä, ja ennakkokuuntelujen perusteella ainakin Ember Falls, Bloodred Hourglass, Vorna, Shining, Deathchain, Turmion Kätilöt ja mahdollisesti myös King Satan ja Convulse on käytävä tsekkaamassa. Bändien lisäksi saarella voi ehtiessään pelata vaikkapa lentopalloa tai minigolfia, tehdä ostoksia Saturnal Recordsin ja Horror Shopin kojuilla, ja löytyy alueelta toki myös anniskelualueiden lisäksi monipuolista muonitusta, niin buffettia kuin grillimättöä.

SaariHelvetin viralliset jatkot pidetään Rokkibaari Bändärissä, joka sijaitsee aivan Laukontorin sataman vieressä. Vaihtoehtojatkoja etsivälle Pakkahuoneen Klubilla on Circus Ruska -sirkusfestivaalin jatkoklubi, missä pääsee nauttimaan sirkustaiteesta.

SaariHelvetti on ehdottomasti viikonlopun valinta, jos raskas metallimusiikki ja erilainen festariympäristö napostelee. Helvettiä kannattaa lähteä katsomaan jo pelkästään hieman erilaisena festarielämyksenä. SaariHelvetissä on 18 vuoden ikäraja.

Aikataulut, festariohjeet ynnä muut: SaariHelvetti.fi
Liput alk. 37,50€ (Tiketti / lippu.fi / Liveto)
VIP liput alk. 76,66€ (Tiketti)

LISÄÄ JUTTUJA:

Deep Purple