S-Tool – Tolerance 0

S-Toolin debyytti on räyhäkkään rockin riemujuhlaa

15.09.2017
Teksti:

Poisonblackin tuhkista noussut S-Tool-yhtye ammentaa musiikkinsa raskaan rockin ja metallin liitosta. Syyskuun puolivälissä julkaistava yhtyeen debyyttialbumi Tolerance 0 edustaa rouhevaa, maanläheisen konstailematonta ja räkäisen rehtiä rockia, jollaista näinä steriilien Pro-Tool-soundien ja väkinäisten kiiltokuvapoppareiden aikakaudella todella tarvitaan.

S-Tool on yksi tämän hetken katu-uskottavimmista raskaan rockin yhtyeistä Suomen bändikartalla. Ovathan rykmentin jäsenten ansioluetteloissa sellaiset orkesterit kuten Sentenced, Poisonblack, Lullacry, Entwine sekä Tuoni. Nokkamies Ville Laihialan (laulu ja kitara) lisäksi S-Toolin kokoonpanoon kuuluvat Sami Leppikangas (kitara), Aksu Hanttu (rummut) ja Kimmo Hiltunen (basso). Bändin keikkakunto sekä moni Tolerance 0 -albumille päätyneistä kappaleista tulivat testatuiksi menneenä kesänä Qstock-festareilla, jossa bändi todisti rykmenttinsä olevansa erittäin kovassa iskussa.

Heti levyn aloittavasta Lights Out -kappaleesta lähtien vaikuttaa selkeästi siltä, että S-Tool on Poisonblackiin verraten jotenkin luontevampi ja rehdisti rosoisempi. Biiseissä on luonnollisesti Laihialan tuttu ja tunnistettava kädenjälki. Silti paitsi musiikissa, myös koko yhtyeen meiningissä on aistittavissa aivan uudenlaista potkua ja intoa. Biisimateriaali on kaikkineen hyvin suoraviivaista ja selkeää, eikä pyörää ole yritetty väkisin keksiä uudelleen. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii mukavasti radiosoittoakin saanut singlenä julkaistu Hammering. Biisi vain on yksinkertaisesti on mitä toimivin; koukuttava kertosäe ja jykevä soundimaailma toimivat aivan kuin VR:n vuotava ja hieman virtsalta tuoksahtava junanvessa.

Tolerance 0 -albumilta ei löydy moitteensijaa, vaan levy on vahva kokonaisuus ja kestää taatusti useita kuuntelukertoja. There Lies Life tuo Laihialan ihokarvoja nostattavan laulun hienosti framille. Ain’t This What You Wanted on todella mielenkiintoinen kappale kaikkine koukkuineen ja kiemuroineen päivineen. Shovel Man on kuitenkin ehdottomasti allekirjoittaneen suosikki koko levyltä, se nimittäin iskee tajuntaan varsin räjähtävällä lainilla: ”I dig you down / six feet underground”. Tukanheilutus taas on tosiasia kun Your Despiser No. 1 pyörähtää käyntiin. Until the Lid Closes -viisu toimi mainiosti livenä Qstockissa ja niin myös levyllä. Tältä lätyltä ei täytebiisejä löydy, vaan levyllä bändi rokkaa alusta loppuun, armoa antamatta. Sanotaan että kokemus tuo varmuutta, ja S-Tool näyttää sen toteen esikoislevyllään.

S-Tool tekee Tolerance 0 -levyn tiimoilta 16. syyskuuta starttaavan klubikiertueen Suomessa, joten menkää ihmeessä näkemään ja kokemaan bändi livenä, luvassa on taatusti reilu tunti armotonta tykitystä!

S-Tool Facebookissa

Tolerance 0
S-Tool

Playground Music Finland
Formaatti: CD


LISÄÄ JUTTUJA:

Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin Pyuria – Cult of Vesalius Maija Vilkkumaa