Rotuaari Piknik tarjoaa menoa ja musiikkia

09.07.2016
Teksti:

On taas se aika vuodesta, kun Oulun keskustan kävelykatu Rotuaari täyttyy musiikista ja iloisista ihmisistä, 13.–17. heinäkuuta.

Piknikin ohjelma on perinteisesti jaettu päiväkohtaisesti väljien teemojen mukaan. Eri illat keräävät varmasti erilaista yleisöä. Ohjelmassa on muun muassa , mutta Nousu kertoo mikä on meno herrojen iltana keskiviikkona ja ihanien naisten iltana perjantaina.

Huom! Torstai on pian loppuunmyyty ennakkoon. Kannattaa pitää kiirettä.

Keskiviikko 13. heinäkuuta – herrat lavalla

Illan aloittaa J. Karjalainen aina loistavan orkesterinsa kanssa. Kaikki tuntee J:n tai ainakin jonkun herran hahmoista. Edellinen levy Sinulle, Sofia on Lännen Jukan ja Mennyt mies -menestysalbumin jälkeen simppeli ja melodinen Levy. Luulenkin, että keikalla on leppoisa meininki.

Tiisu on nuori rock-poppoo, jonka keikat on tunnettuja valtavasta energiasta. Tuttuja biisejä ovat ainakin Elämältä turpiin sain ja Tänään sä musta hullaannut. Tuorein sinkkujulkaisu on veikeä: Kuka sillä aasilla ratsastaa.

Joillekin saattaa tulla Tiisun lavakekkuloinnista mieleen nuori Ismo Alanko. Pitkän linjan legendalla taitaa olla hahmoja ja tyylillisiä kausia jopa enemmän kuin J. Karjalaisella. Uusinta Alankoa on ilmavasti soiva EP: Pannaanko pakasteet pieneen pussiin, josta voi kuulostella vaikkapa, miltä kuulostaa Rentun Ruusu Alangon esittämänä. Ismo Alanko on elävänä intensiivinen kokemus. Tällä kertaa yleisö on saanut äänestää ja valita Alangon esittämät biisit. Herra aikoo kunnioittaa täydellisesti yleisön tahtoa! Ismo Alanko on ollut vuosikymmeniä Suomen kovimpia liveakteja.

Perjantai 15. heinäkuuta – ihanat naiset lavalla

Perjantai, Mira Luoti, Erin ja Vesala, vaikuttaa sellaiselta yhdistelmältä, että liput myydään loppuun. Mira Luoti todisti Bättre folkissa, että lavalla on kivaa ja yleisöllä mahtavaa. Kunto on silminnähden kova. Ihan uusi pop-biisi Tunnelivisio on nyt kuultavissa Spotifyssa. Musta laatikko taas rokkaa komeasti. Jos oikein tuuri käy, saattaa Oulussa kaikua jossain vaiheessa Paska kaupunki – tiedä siitä.

Erinillä on aivan vastustamattomia melodioita, joissa on usein veikeät, juuri Erinin suloiselle äänelle sopivat sanat. Neidon Vain elämää veto Mitä tänne jää, on ihan mahtava kalitus. Vähän koskettavampaa ja aikuisempaa Eriniä, on uusi kaunis sinkku: Sydäntä särkee.

Vesalalta ilmestyi juuri uusi hieno albumi – Vesala. Sinkut: Tequila ja Tytöt ei soita kitaraa ovat soineet paljon radiossa. Uusin single: Älä droppaa mun tunnelmaa, on vahvin ehdokas vuoden kesähitiksi. Luultavasti naisten ilta saa arvoisensa päätöksen, ja paljon saa olla kiviä tiellä, ettei Rotuaarilta jatketa yöhön hymy huulilla.

Varteenotettava vaihtoehto on Piknikin jatkoklubi 45 Specialissa. Siellä vähän tömäkämpää meininkiä tarjoilee Homemade Sin.

Piknikin ohjelma on aika mukava:

KESKIVIIKKO: J.Karjalainen, Tiisu, Ismo Alanko

TORSTAI: Kaija Koo, Juha Tapio, Anssi Kela

PERJANTAI: Mira Luoti, Erin, Vesala

LAUANTAI: Tuohimaa, Yö, Popeda

Rotuaari Piknikin ohjelma ja aikataulu

Liput maksavat 37,50 euroa/päivä ja 43 euroa portilta.
Ikäraja alueelle on 18 vuotta ja portit avataan kello 19.

Katso ja kuuntele

https://youtu.be/Tr0FH-hD6qI
LISÄÄ JUTTUJA:

The Veils – Total Depravity Imatran Voima Coil – Backwards, Cold Spring Recordings