Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sai Oulun liekkeihin

16.03.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Tällä kertaa Oulussa ei poltettu vanhoja arvorakennuksia, vaan Oulun Areenalla tunnelma ja meno oli kuumaa. Pieni myöhästyminen ei haitannut enää ketään, kun Ricky-Tick tuuttasi perjantaina 11. maaliskuuta ensimmäiset sävelet pihalle. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -superkokoonpano ansaitsee kaikki ylisanat. Bändi swingasi ja sedät tykitti riimejä siihen tahtiin, että energiataso lähenteli jo Areenan korkeaa kattoa.

Ricky-Tick soitti kaksi settiä, joista ensimmäinen oli vähän iisimpi ja toisessa tuutattiin kunnolla. Ratkaisu oli toimiva. Tuoreen Korottaa panoksii-levyn rauhallisemmat biisit saivat tilaa ja Burnaa-levyn kunnon kohkaus sai loppua kohden yleisön liikkeelle. Aikuiselle yleisölle tauko tuli tarpeeseen. Ainakin naistenvessaan oli pitkä jono ja toimittajarenttukin pääsi tupakalle. Moni varmaan mietti, ottaisko vielä yhden kuoharin, vai sittenkin valkkarii.

Vaikka lavalla oli kolme valovoimaista suomiräpin ja -hopin legendaa, pääosassa oli loistava Big Band. Odotin, että elävänä poskisolistit vievät kaiken valon, mutta kunnon jatsimeininkiin kuuluvat soolot nousivat ilahduttavasti esiin ja yleisö tykkäsi. Ajattelin, että Lasse ”Redrama” Mellberg jää Palefacen ja käsittämättömän nopean Tommy Lindgrenin jalkoihin, mutta herra hoiti tonttinsa vähintäänkin kunnialla.

Ricky-Tick Big Band

Ricky-Tick Big Band

Toisen setin Se on jatsii, oli se biisi, jonka jälkeen en enää katsellut yleisön menoa ympärilläni. Porukka oli täysin Ricky-Tickyn & Julkisen Sanan hanskassa. Lämpötila nousi kirjaimellisesti ja meininki oli Oulussa kerrankin miltei hurmioitunut. Väki liikkui, reagoi ja taputti kunnolla sooloille. Käsiä oli todellakin ilmassa. Veikkaan että tälle yleisölle oli kiva vetää.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on Valtteri Laurell Pöyhösen luotsaama ainutlaatuinen kokoonpano, joka on mahtava nähdä elävänä. Näin energistä bilemeininkiä en ole aikaisemmin todistanut. Uudelta levyltä parhaiten lavalla toimivat Vielä vähän ja Yykaakoo. Burnaa-levyn kaikki biisit on luotu tällaisia tilanteita varten. Hämmentävintä oli, kun vedettiin vähän henkeä, liekkimeren sijaan ylhäällä oli satoja kännykän taskulamppuja – ei hell.. Minne on menty, eikö kehitystä voi pysäyttää! Järkytykseltäni meni biisin nimikin ohi – oisko ollut Jos jäät.

Oulun Musiikkijuhlat avattiin niin railakkaasti, että keikan jälkeen porukka oli yhtä hymyä. Jotain on tehty oikein, kun saatiin yli tuhat ihmistä irti lattiasta!
Oulun Musiikkijuhlat jatkuvat 24. maaliskuuta saakka.

Oulun Musiikkijuhlat
LISÄÄ JUTTUJA:

Suzanne Vega