Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana aloittaa musiikkijuhlat

10.03.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Ta daa kolme gaiffaria, kajarien takaa / ricky-tick big band , sanakin on vapaa” -riimeillä alkaa Burnaa-levyn ensimmäinen biisi Julkinen sana. Kolme gaiffaria ovat Karri ”Paleface” Miettinen, Lasse ”Redrama” Mellberg sekä moottoriturpa Tommy Lingren. Liki parikymmenpäistä Suomen eturivin nuorista jazz-muusikoista koostuvaa Big Bandia johtaa Valtteri Laurell Pöyhönen.

Oulun Musiikkijuhlat 2016 alkaa komeasti bileillä, kun Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana saapuu lavalle yhdeksän aikoihin perjantaina. Menoa ja meininkiä riittää, kun kolme räppäriä pääsee vuorotellen heittämään riimejä välillä burnaten – välillä veljellisesti yhteisymmärryksessä. Paleface burnaa: ”hirtti kii nää hiivatin pillipiiparit / riitti nää hip-hopin sleepy sliipparit / mä skrivaan, niilt silmistä irti piilarit”. Pieni battle ja nokittelu kuuluu asiaan, kun kolme pitkän linjan tekijää on lavalla.

Pillejäkin riittää ja Ricky-Tick Big Band puhaltaa niihin eloa. Bändi swingaa ja kaikilla on kivaa. Huhut kertovat, että aiemmat keikat ovat olleen ikimuistoisia. Tällaista kokoonpanoa ei ihan joka päivä pääse kokemaan!

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana Oulun Areenalla perjantaina 11. maaliskuuta. Ovet aukeavat kello 20:00 ja asemissa kannattaa olla viimeistään yhdeksältä.
Liput maksavat 34,50/29,50 euroa, ovelta voi vielä kysellä lippua 36 euron hintaan.

Oulun Musiikkijuhlat
Areena
Julkinen Sana
LISÄÄ JUTTUJA:

Joulupukki istuu jouluvalojen loisteessa Suomenusko sabrina