Rainbowlicker – I Saw the Light, But Turned It Off

17.01.2017
Fiilis: Värikäs

Laserpunk on genremääritelmä, joka sai paatuneemmankin musiikkijournalistin näpit hikoilemaan Rainbowlickerin promolevyn saatekirjettä lukiessa. Päässä pyöri jos jonkinlaista kombinaatiota punkista, jostain new retro -läiskeestä ja b-luokan scifistä. Bändin debyyttilevy I Saw the Light, But Turned It Off pääsi kuitenkin yllättämään olemalla jotain aivan odottamatonta ja hienoa.

Bändin musiikista on hankala niin sanotusti ottaa kiinni, mutta silti se vie mukanaan yllättävän helposti. Punkahtava biisirakenne, nopea tempo, elektroniset taustat ja naislaulaja, joka vetää niin kovalla asenteella, että heikompia hirvittää. Jos musiikkia pitäisi verrata johonkin, olisi se ehkä jonkinlainen välimuoto japanilaista Melt Bananaa ja kotimaista LAB:ia. Melodiat takertuvat mieleen ja vaikka tuntuu, ettei sanoituksissa aina ole mitään järkeä, hyräilee niitä silti huomaamattaan vielä seuraavana päivänä.

Kokonaisuutena levy on hyvin mielenkiintoinen ja erilainen kokemus, josta ei energiaa puutu. Muutama yksittäinen biisi levyllä ei aivan saanut syttymään yhtä kovaa kuin esimerkiksi singleraita Highscore, joka pistää joka kerta turpaan niin että tukka lähtee. Bändin räiskyvä värikkyys ja energia, sekä jonkinlainen kieli poskessa vedetty musta huumori kuitenkin korvaavat ne hieman vaisummatkin hetket helposti.

Rainbowlicker on kiero kombinaatio kaikkea mitä ei pitäisi yhdistää ja silti se jostain syystä toimii helvetin hyvin. Musiikista samanaikaisesti sekä tykkää että samanaikaisesti miettii, että mitähän ihmettä nyt oikeasti tapahtuu. Minun kirjoissani tämä siis lasketaan puhtaasti voitoksi. Jos musiikki saa aikaan reaktion, jonka vuoksi levy on kuunneltava uudestaan ihan vain sen takia, että ensimmäinen kerta pisti pään niin sekaisin ettei tiedä mitä ajatella, niin silloin ollaan oikeilla jäljillä. I Saw the Light, But Turned It Off rokkaa täysillä ja vääntää aivot juuri oikealla tavalla solmulle. Se on hämmentävää ja täydellistä.


Svart Records | LP / CD


LISÄÄ JUTTUJA:

Hexvessel When we are death Stupido Records 30 vuotta