Qstock Oulussa ensi viikonloppuna

Elämyksiä kaikille aisteille

24.07.2018
Teksti:

Ensi perjantaina käynnistyvä Qstock-festivaali on ollut loppuunmyyty jo viitenä peräkkäisenä kesänä, ja tämä vuosi tuskin tekee poikkeusta. Eikä ihme, sillä tarjoaahan tämä yksi Suomen suurimmista festivaaleista jokaiselle jotakin; live-musiikkia ja elämyksiä sekä ennen kaikkea hyvää fiilistä.

Qstock-festivaali ottaa haltuunsa kauniin Oulun Kuusisaaren perjantain ja lauantain ajaksi ensi viikonloppuna 27.–28.7.2018. Ilmatieteenlaitos lupailee Ouluun tätä artikkelia kirjoitettaessa aurinkoa ja hiennostattavia hellelukemia, joten festarikelit lienevät enemmän kuin kohdillaan. Jos muuten joku vielä harkitsee ostaakolippua festareille vaiko ei, aika on käymässä vähiin, sillä jäljellä on enää kahden päivän lippuja ja kahden päivän Exclusive-lippuja, sen sijaan yhden päivän liput sekä yhden päivän Exclusive-liput on jo myyty loppuun. Lippuja myy Ticketmaster.

Jotain uutta, jotain tuttua

Qstockin suuren suosion salaisuus on varmasti sen monipuolisuus niin artistikattauksen kuin oheisohjelman suhteen, sekä hyvin toimiva ja viihtyisä festivaalialue Kuusisaaressa. Festarikansa vaatii nykyisin korkeaa tasoa niin ruokatarjonnalta ja oheispalveluilta sekä niiden toimivuudelta, ja Qstock on pystynyt paitsi vastaamaan vaatimuksiin myös tarjoamaan vierailleen aina jotain spesiaalia ja uutta joka vuosi.

Qstockin festivaalialueelle on tullut jonkin verran muutoksia edellisvuoteen verraten; VIP-alueita on nyt kaksi yhden sijaan sillä myös Kaleva-lavan läheisyydessä on oma VIP-alue. Chill Out -puistossa on uutuutena Hoviteltta, jossa on vaihtuvaa ohjelmaa. Aluekartan ja kaiken tarvittavan infon löytää kätevästi Qstockin kotivisuilta tai Qstock 2018 -applikaatiosta joka on ladatttavissa App Storesta ja Google Playsta.

Kuusisaaren festarialueelle pääsee Oulun keskustasta näppärästi pyörällä tai kävellen, ja lisäksi nyt myös bussilla; Qstock Express -bussilla pääsee Raatin pysäkille aivan festivaalialueen välittömään läheisyyteen keskustasta Suomen Pankin pysäkiltä Kajaaninkadulta sekä Nallikarin leirintäalueelta, ja vuoroja ajetaan non-stoppina kymmenen minuutin välein festareiden aikana.

Koska yleisöä on odotettavissa Kuusisaareen kahden päivän aikana yhteensä reilusti yli 30 000, kannattaa festarireppuun pakata vesipullon, aurinkovoiteen ja korvatulppien lisäksi myös iloista ja rentoa festivaalimieltä ja kosolti aikaa sekä kärsivällisyyttä esimerkiksi paikasta toiseen siirtymisiä varten. Jonoilta ei nimittäin festareilla voi koskaan välttyä.

Chill-Out -puisto

Qstockin Chill Out -puisto on tuttu jo aiemmilta vuosilta festaroijien keitaana, jossa voi nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta sekä rentoutua hieman syrjemmällä varsinaisesta festivaalihässäkästä. Tänä vuonna Chill Out -puisto uudistuu: alueella on uusi Hoviteltta, jossa on päivisin monenlaista ohjelmaa aina speed datingista karaokeen ja tubettaja-tähtien esiintymisiin. Iltaisin Hoviteltan valtaavat DJ:t ja tanssittavat rytmit. Oheisohjelma keskittyy tänä vuonna Chill Out -puiston alueelle muutenkin; tarjolla on kasvomaalausta ja festarikuvauspiste ja ulkoliikuntaakin järjestetään, ja kaikki tämä on yleisölle täysin maksutonta.

Chill Out -puistossa pääsee nauttimaan paikallisista makuelämyksistä joita tarjoavat Tuba Pop-Up Van, maukkaista hampurilaisistaan maankuulu Kauppuri 5, sesongin mukaista lähiruokaa tarjoava Ostroferia, Pizzeria Napoli sekä perinteikäs kahvila Antell. Vegaaniruokaa on saatavilla helsinkiläisen Hodain kojusta. Tarjontaa on siis niin lihansyöjille kuin vegaaneillekin ja kaikille siltä väliltä. Ruokia ja juomia voi nauttia Chill Out -puiston lisäksi ympäri festivaalialuetta sijaitsevilla myyntipisteillä joten nälän ja janon torjuntaan löytyy taatusti apua.

Artistit

Musiikki on tietysti se festivaalien perusraaka-aine. Artisti- ja genrekattaus on tänäkin vuonna monipuolinen painottuen kuitenkin voittopuolisesti kotimaisiin artisteihin. Perjantain pääesiintyjä on brittiläinen duo Hurts, jota ennen päälavalle nousee samaa saarivaltiota edustava Lily Allen. Lauantaina pääesiintyjänä nähdään Cheek viimeisellä Qstock-keikallaan. Lavoille nousevat myös niin koko kansan kestosuosikit kuten Kaija Koo, Mikael Gabriel ja Jenni Vartiainen, mutta tarjolla on myös uusia nousevia tähtiä kuten VestaLitku Klemetti ja Shiraz Lane.

Tärpit Qstockiin

Tässä vielä lopuksi omat Qstock-vinkkini ja suositukseni. Rockin ja raskaamman musiikin ystävänä odotan varmaan eniten Hardcore Superstarin keikkaa, sillä näen bändin livenä ensi kertaa. Loistava sleaze rock -bändi jossa on oikeasti munaa! Toimii tällaiselle 1980-luvun tukkahevin parissa varttuneelle entiselle nuorelle. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen keikka on myös kova juttu itselleni, ja Beast In Blackia olen seurannut suurella mielenkiinnolla. Flat Earth on kirjaimellisesti superyhtye jossa on mukana äijiä ex-HIM -ja Amorphis-yhtyeistä. Mielenkiintoinen kombo joka varmasti vetää porukkaa Koomalavalle lauantaina.

Muusta oheisohjelmasta kiinnostaa maukas ruoka, sillä se festaroijan tiellä pitää. Perjantaina suuntaan kulkuni K-Citymarketin grillirekalle maistelemaan Burgerimies-ohjelmastakin tutun sekä Naugty BRGR´n luojan Akseli Herlevin loihtimia grilliruokia. Chill Out -puiston oheisohjelma kiinnostaa toki myöskin, samoin kuin laadukas ruoka- ja juomatarjonta siellä. Hienointa on se, että Chill Out -alueella on tarjolla paikallisten ravintoloiden lähiruokaa ja myöskin vegaanista ruokaa. Täkäläisiä pienpanimo-oluita kannattaa myös ehdottamasti käydä maistelemassa, ainakin Sonnisaaren Panimon ja Tornion Panimon oluita on saatavilla.

Nähdään Qstockissa!
LISÄÄ JUTTUJA:

naamat 2019 Suomessa kummittelee rock