Puhelinseksi – Sydänkohtaus tanssilattialla

Pussailupunk rules ok!

13.03.2020
Teksti:

Aamuinen työmatkani soljui mukavasti eteenpäin, kun kuuntelin tämän lätyn alusta loppuun ovelta ovelle. Puhelinseksin esikoisen Sydänkohtaus tanssilattialla pituus on mainio punk-levylle – reilu 20 minuuttia. Ei liikaa, eikä liian vähän.

Totta puhuen en olisi ehkä jaksanut pidempään kuunnellakaan tätä materiaalia. Tätä lausetta ei pidä ymmärtää kuitenkaan väärin. Levyn biisit ovat vahvoja ja niiden stooritkin ovat samaistuttavia. Etenkin jos on päätynyt taitevaiheeseen, jossa ei tiedä vielä varmasti mitä ovea tulisi seuraavaksi koputtaa. Kokonaisuudessaan tässä on kaikki kohdillaan ja samalla tämä on jo kuultua. Albumin tuttuus taittuu lopulta hieman sitä vastaan. Tai sitten olen vain hieman liian vanha ja seestynyt tälle materiaalille tällä hetkellä.

Puhelinseksissä kaikuu ja tihkuu 80-luvun uusi aalto suruineen ja 90-luvun skeittipunkki tarttuvineen kertseineen. Jos diggaat Woudesta tai Maakuntaradiosta, niin silloin Puhelinseksin pussailupunkki uppoaa sinuun kuin korvapuusti kaakaolla. Riffit raikaavat ja kitarasoolot solisevat läpi levyn taatulla ja varmalla otteella.

Jos biiseihin lisäisi ihan hitusen verran vaaraa ja omaperäisyyttä, niin silloin lähestyttäisiin tämän genren huipputekijöitä. Yhtyeenhän nimi on kerrassaan loistava, joten sen puolestakin kaikki on valmista. Ja Ei saa luovuttaa -kappaleen kitarointi on täyttä hunajaa ja säkeistöt ovat hemmetin oivaltavia. Tästä biisistä täydet pisteet Rovaniemen punkkareille.

Sydänkohtaus tanssilattialla
Puhelinseksi

Svart Records


LISÄÄ JUTTUJA:

Valokuva. Taiteilija Vuha Vuorma seisoo maalauksensa edessä. Kalevanpoikien kronikka