Pokemon GO Plus

12.10.2016

Pokemon Go pisti kirjaimellisesti koko maailman sekaisin keväällä ilmestyessään, siitä huolimatta että se julkaistiin melko bugisena. Jo heinäkuussa alun perin julkaistuksi tarkoitettu Pokemon Go Plus sai nyt myös viimein päivänvalon. Laite tuli myyntiin ehkä hieman myöhässä kun suurin villitys alkaa olla hiipumassa, mutta mikä on Pokemon Go Plus ja mitä se antaa lisää tälle hitiksi nousseelle mobiilipelille?

Laite tulee hyvin askeettisessa pienessä pahvirasiassa, jonka sisältä löytyy itse laitteen lisäksi ohjekirja, sekä rannenauha. Laitteessa on valmiina pieni klipsi, jolla sen voi kiinnittää vaikkapa taskun reunaan. Jos haluaa käyttää rannenauhaa, joutuu laitteesta irrottamaan takalevyn ruuvimeisselillä ja vaihtamaan rannenauhan tilalle. Takalevyn avaamalla paljastuu myös pieni nappiparisto, jonka pystyy vaihtamaan. Rannenauhassa löytyy hyvin pelivaraa, joten se menee niin lapsen kuin aikuisenkin ranteeseen vaivatta.loota

Pokemon Go Plus yhdistetään puhelimeen bluetoothin avulla. Itse ohje yhdistämiseen on hyvin yksinkertaistettu, mutta operaatio on myös hyvin helppo tehdä. Samaa laitetta voi myös käyttää useamman eri puhelimen kanssa, kunhan ensin poistaa parituksen edellisestä puhelimesta. Pääasiassa laitteen parittaminen kahden testipuhelimen kanssa meni ongelmitta, mutta pientä säätöä jouduin tekemään, että toinen puhelin tunnisti laitteen oikein.

Teoriassa laite mahdollistaa pelin pelaamisen ilman puhelimen jatkuvaa näpräämistä. Pokemonit voi napata ja pokestopit kerätä nappia painamalla, vaikka puhelin olisi taskussa ja näyttö pois päältä. Lisäksi laitteen avulla voi kävellä tai lenkkeillä ilman että puhelin on jatkuvasti näyttö päällä kädessä. Kilometrit karttuvat munan hautomiseen ja muuhun tärkeään vaikka aamulenkillä juostessa kätevästi. Ominaisuus joka olisi pelissä pitänyt olla alusta alkaen. Mutta siinäpä ne varsinaiset ominaisuudet sitten ovatkin.

screenshot_20161008-124107Käytännössä pelin pelaaminen on kuitenkin jatkuvaa puhelimen näpräämistä myös Plussan kanssa, mikäli peliä pelaa niin sanotusti tosissaan. Munien kuoriutumisesta ei tule ilmoitusta rannekkeeseen, joten välillä on katsottava missä mennään. Gymejä vastaan ei luonnollisesti rannekkeen avulla voi taistella, eikä se niistä hälytäkään, eli puhelinta on tarkkailtava, jos alue ei ole tuttua. Myöskään insencen avulla houkutellut pokemonit eivät aiheuta reaktiota rannekkeessa, joten niitä joutuu kyttäämään puhelimen näytöltä erikseen. Sanomattakin on selvää myös, että kaikki monimutkaisemmat operaatiot kuten evolvaus tai pokemonien vaihtaminen karkeiksi ei onnistu pelkällä rannekkeella. Lisäksi jos Plus on kytkettynä ja puhelimen näytöltä aloittaa taistelun gymiä vastaan tai nappaa pokemonin perinteisesti, yhteys katkeaa ja on luotava uudelleen.

Pscreenshot_20161008-124358okemoneista tulee hälytys rannekkeeseen, jos lähellä on joku, jonka voit pyydystää. Valo välähtää vihreänä ja ranneke värisee. Painamalla nappia alkaa niin sanottu nopan heitto ja laite arpoo, saatko pokemonin kiinni vai et. Et siis voi itse tähän vaikuttaa millään tavalla ja yrityksiä on vain yksi. Lopputulos selviää kun laite välkkyy joko punaisena häviön merkiksi tai eri väreillä iloisesti onnistuneesta heitosta. Plus käyttää aina vain perus-pokepalloja ja jos ne ovat loppu, ilmoittaa se värisemällä, ettei homma onnistu. Myöskään marjoja ei voi plussan kanssa hyödyntää ja tässä piileekin ehkä laitteen isoin miinus ja tavallaan myös plus, heh heh.  Stardust, karkit ja kokemuspisteet kertyvät rannekkeen kanssa aivan samalla tavalla kuin perinteiselläkin tavalla.

Pokestopeista tulee yhtälailla ilmoitus värinällä ja tällä kertaa valkoisella valolla. Stopin pyöräytys onnistuu nappia painamalla, eikä puhelinta tarvita. Tämän jälkeen laite värisee muutaman kerran merkkinä siitä, että homma on ok. Testijakson aikana huomasin usein, ettei tuttujen pokestoppien kohdalla tapahtunut heti mitään vaan ilmoitus saattoi tulla viiveellä kun olin jo kymmenisen metriä kauempana. Muutaman kerran ilmoitus jäi myös kokonaan välistä. Tämä saattaa johtua pelin yhteysongelmista, sillä ranneke ilmoittaa toisinaan punaisella valolla ja värinällä, mikäli yhteys pelin palvelimeen katkeaa. Tätä tapahtui välillä valitettavan usein.

screenshot_20161008-153739Kilometrien kerääminen ilman puhelimen roikottamista kädessä oli ehkä ominaisuus jota odotin eniten Plus -rannekkeelta. Ilokseni voin myös todeta, että se toimii pääasiassa erinomaisesti. Kerran testien aikana kilometrejä ei kertynyt lainkaan, vaikka kaikki vaikutti olevan kunnossa, mutta tätä ei onneksi tapahtunut tosiaan kuin yhden kerran. Viimeinkin voin pistää munat hautumaan ja lähteä kunnon juoksulenkille tai vaikka pyöräillä kauppaan kännykkä turvallisesti taskussa ilman pelkoa siitä, että puhelin lentää vauhdissa kädestäni ties minne.

Onko laite loppupeleissä hintansa väärti? Se riippuu aivan siitä mitä haluat. Pokemon Go Plus helpottaa yksinkertaisempaa grindausta merkittävästi, mutta jos olet lähdössä metsästämään harvinaisempia pokemoneja tai valloittamaan gymejä, kannattaa ranneke pitää pois päältä, sillä perinteisellä tyylillä mahdollisuutesi ovat paljon paremmat. Ensinnäkin näät mitä teet ja toiseksi voit käyttää parempia pokepalloja, marjoja ja kierreheittoja avuksesi.

screenshot_20161008-153755Jos tavoitteesi on taas käydä vaikkapa vain lenkillä ja samalla kerätä pokestopit ja ehkä parit pidgeyt, niin ranneke käteen ja menoksi, sillä puhelinta ei siinä tarvitse vilkuilla. Lisäksi akunkulutus puhelimesta vähenee merkittävästi, koska näyttöä ei tarvitse pitää päällä koko ajan ja talven tehdessä jo tuloaan ei sormiaankaan tarvitse palelluttaa puhelinta näppäillessä.

Laitteessa on siis hyvät ja huonot puolensa. Jos Pokemon Go on edelleen se kovin juttu ja olet valmis maksamaan Plussan tuomista ominaisuuksista niin hyötyä ja iloa siitä on varmasti, mutta jos pelailusi on enemmänkin satunnaista kannattaa hankintaa vielä miettiä.

Pokemon GO Plus

Valmistaja: Nintendo | Niantic
Tyyppi: Bluetooth -laite
Malli: Pokemon GO Plus
Hinta: 44-50€
Testijakso: Noin kuukausi.


LISÄÄ JUTTUJA:

THE TECHNOMANCER Tie taipuu