Piranha Trigger

30.08.2017

PC-puolella hyviä padiohjaimia ei ole hirveästi tullut vastaan ja olen pitkän aikaa etsiskellyt kelvollista ohjainta. Onko Piranhan tekemä langaton Trigger-peliohjain vastaus etsintääni?

Pirahnan langaton ohjain antaa ensivaikutelmalla varsin pätevän mielikuvan. Tyylikäs ohjain tuntuu kädessä jämäkältä ja sivussa olevissa kahvoissa on myös kumimaista materiaalia olevat gripit, jotka auttavat otteen pitämisessä.

Ohjaimen muotoilussa on selvästi haettu mallia Xboxin ohjaimesta, ihan painikkeiden nimeämisestä ja värikoodauksesta asti. Tämä on ihan hyvä juttu, sillä yleensä Windows-pelit puhuvat painikkeista samoilla nimillä ja värikoodauksilla, joten painikkeet on helppo löytää.

Henkilökohtaisesti pidän enemmän PlayStationin ohjainmallista, jossa analogiset tatit ovat vierekkäin ja dpad vasemmalla syrjällä, mutta se johtuu enemmänkin tottumuksesta ja vähäisestä Xbox-kokemuksestani.

Tatit tuntuvat kuitenkin hyviltä peukaloiden alla ja myös dpad on sopivan kokoinen vasemmalla peukalolla käytettäväksi. ABXY-napit ovat myös hyvin saatavilla, vaikka ne pintansa puolesta olisivat voineet olla ehkä toisenlaiset. Liipasimet ovat mielestäni ohjaimen epämukavin puoli, nyt ne ovat aika tunnottomat, niitä pitää painaa aika kovasti ja olisivat saaneet olla hieman herkemmät. Takaliipasimet ovat kaiken lisäksi vähän tökerön muotoiset, ilmeisesti sen takia, että ne löytyisivät paremmin, mutta itseäni ne jotenkin hieman häiritsivät.

Ohjaimen mukana tulee kolmemetrinen punottu USB-piuha, jota voi käyttää pelatessa, jos ei halua pelata langattomasti. Ilman piuhaa ohjain saa virtansa kahdesta AA-paristosta, joita en onnistunut kuluttamaan loppuun, joskin pelailin melko lyhyitä sessioita erilaisia pelejä sekä piuhan kanssa, että ilman.

Pelatessa sekä piuhalla, että langattomasti, en oikeastaan huomannut näiden välillä juuri eroja. Mitään suurempaa viivettä ei Bluetooth-donglea käyttämällä näyttäisi tulevan. Oma pelipiste on heti tietokoneen vieressä, joten en osaa ottaa kantaa langattomaan kuuluvuuteen, mutta ainakin vierestä pelattuna ohjauskomennot eivät kadonneet tai ollut mitään yhteysongelmia.

Kätevästi ohjaimen sisällä on myös oma pieni kolonsa, johon donglen voi tarvittaessa asettaa, ettei se häviä ihan niin helposti laatikoiden perukoille. En tiedä tosin, osuiko kohdalleni donglen maanantaikappale vai onko tietokoneeni USB-portti jotenkin erityisen tiukka, mutta yrittäessäni poistaa donglea, se petti liimauksestaan ja meni kahteen osaan, joten en siis poistanutkaan donglea vaan on nyt kiinteä ominaisuus tietokonettani.

Ohjaimessa on myös tuki värinäefektille, mutta siitä en oikeastaan keksi mitään se kummempaa sanottavaa, kun yleensä ne tuntuvat aika vaisuilta peleissä muutenkin, eikä niihin sen erityisemmin kiinnitä huomiota. Triggeriä voi myös käyttää Android-pohjaisissa laitteissa, mutta tätä en testannut, kun en sellaisia edes omista tai käytä.

Testailin useampaa eri pelityyppiä, 2D-tasoloikkaa, 3D-räiskintää, isometrista painipeliä ja ohjain tuntui kyllä soveltuvan näihin tarkoituksiin vallan mainiosti. Omassa 50 euron hintaluokassa ohjain on varsin hyvä PC-kapula ja jää ainakin itselle käyttöön, kunnes joko hajoaa tai vastaan tulee vielä parempi.

Piranha Trigger

Valmistaja: Piranha
Tyyppi: Peliohjain
Malli: Trigger
Hinta: 50 EUR
Testijakso: 8 vkk


LISÄÄ JUTTUJA:

Taskuvaras – Robert Bresson Bayonetta adhd-sheikki