Pins.ku – Unohtumaan

Inhimillistä kipua uudessa ulottuvuudessa

29.07.2020

Pins.ku on Suomen musiikkikentällä suhteellisen uusi tuttavuus, vaikka nuoren naisen ura alkoi jo vuosia takaperin YouTube-videoiden parissa. Nyttemmin Pins.ku tunnetaan ennen kaikkea artistina. Unohtumaan on Pins.kun viimeisin singlejulkaisu, joka luo jatkoa vuonna 2019 ilmestyneelle Alien nimiselle EP:lle.

Pinskun äänessä on jotakin Chisua muistuttavaa ja eteeristä. Jos ääni voitaisiin muuttaa mielen maisemaksi, olisi Pins.kun ääni kuin usvainen ja kasteen peittämä kukkaniitty varhain kesäaamuna. Kappaleen alku muistuttaa hieman Lana Del Rey -tyyppistä melankoliaa. Sanoitukset tekevät jo heti selväksi, että kyseessä ei ole rakkaudentunnustus vaan pikemminkin joutsenlaulu epävakaalle suhteelle. ”Sä tuut unohtamaan et mä olin koskaan sun, ja mä jään odottamaan vaan et sä tuut vastaan” Pins.ku haikailee kertösäkeessä. Sanoituksista jää tunnelma, jossa tarinan kertoja on särkenyt sydämensä, koska tämä on langennut tavoittamattomissa olevaan henkilöön. Ilmassa leijuu kysymys ”entä jos” ja lasissa on puolillaan sydänsurun cocktail.

Tunnelmointia tässä maailmankaikkeudessa ja sen ulkopuolella

Ensimmäisen kertösäkeen jälkeen kappale lähtee kasvamaan kasarityylisten syntikoiden saattelemana. Rummut lyövät samaan tahtiin kuin rakkauden kaipuuta täynnä oleva sydän. Pins.kun ääni sopii erityisen hyvin juuri tämänkaltaiseen inhimilliseen ja herkkään fiilistelyyn, jota voi kuunnella samalla kun viimein poistaa sen tietyn henkilön omalta kontaktilistaltaan.

Kappaleen instrumentaalinen taso kietoo yhteen sekä synthpoppia että erikoislaatuisia elektroniselta kuulostavia äänimaailmoja. Tässä kaikessa on myös hieman Chromatics-yhtyettä muistuttavaa tunnelmointia sekä Twin Peaks -tyyppistä pahaenteisyyttä ja usvaisuutta. Loppupuolella kertoja vaikuttaa olevan jo valmis päästämään irti kuolevaisesta suhteestaan ”Mä tuun unohtumaan, eikä nähdä enää koskaan”.

Artistina Pins.kun ulkoinen tyyli on räiskyvä ja nykyaikaista internet-estetiikkaa tulvillaan. Tarinankertojana ja äänenä hänestä löytyy kuitenkin myös paljon herkkyyttä ja synkkyyttä. Pins.kussa kietoutuu jollakin tapaa yhteen sekä perinteistä pop-imagoa että jotakin tavoittamattomissa olevaa ja mystistä. Ehkä juuri siksi Alien niminen EP ja Unohtumaan single elävät sulassa sovussa hänen tähän astisessa tuotannossaan.

Pins.kun äänimaailma on pysynyt tähän mennessä suhteellisen tasapainoisena ja tunnistettavana. Kuultavaksi jää, mitä on seuraavaksi luvassa. Kenties lisää apua sydänsuruun tai jotakin mikä hakee inspiraatiota kokonaan tämän maailman ulkopuolelta.

Unohtumaan
Pins.ku

Sony Music & M-Eazy Music
Formaatti: single


LISÄÄ JUTTUJA:

Manic Street Preachers Valonkantajat Suomen huutokauppakeisari