Nightwish ja neljä kovaa lämmittelijää Himoksella

16.08.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Lauantaina 20. elokuuta Himoksella räjähtää. Jättikonsertin pääesiintyjä Nightwish on nykyisin harvinainen vieras suomessa. Illan muut bändit ovat myös kovaa tasoa ja tuttuja metallikansalle. Lavalle ennen illan huipennusta nousee Arch Enemy, Sonata Arctica, Delain ja Silentium.

Nightwish myy areenat täyteen ympäri maailman ja esiintyy valtaville yleisöille. Kaikki on myös tehty isosti ja vuosi vuodelta komeammin. Kiertueella on mukana mahtavat valot, tuulikoneet, video-screenit ja muun muassa kesän Provinssissa ihastuttaneet valtaisat pyrot. Melodisen metallin ystäville Nightwish tarjoaa kokemuksen kaikille aisteille.

Illan aloittaa jämsänkoskelainen Silentium. Pitkän linjan goottimetalliyhtye on jäänyt jostain syystä minulta huomioimatta. Ehkä syynä on viime aikoina harva keikkailutahti, ja se että edellisestä levystäkin on jo vuosia aikaa. Uusi tuttavuus on positiivinen yllätys. Tärkeintä ovat hyvät biisit, ja niitä täytyy mennä kuuntelemaan kello 16.

Hollantilainen Delain kuulostaa – noh, Delain kuulostaa vähän Nightwishiltä. Laadukasta sinfoniametallia on siis luvassa. Alun perin Within Temptationin kiippari Martijn Westerholtin projektipändissä on ehtinyt vierailla muun muassa eräskin Marco Hietala. Ammattitaitoinen ryhmä on täydellinen lämppääjä Nightwishille, ja vetoaa varmasti samaan yleisöön. Delain aloittaa kello 17.15.

Sonata Arctica, melodisen power metalin kotimainen suuruus, tarjoaa tänä kesänä faneilleen spesiaalikiertueen. Bändi soittaa puoliakustisesti kappaleita koko uransa varrelta. Sonata Arctica Acoustic Summer Show aloittaa kello 18.30. Luvassa on Sonataa uusina sovituksina pelimannimeiningillä, ei kannata missata.

Ruotsalainen Arch Enemy kiristää ruuveja ja lisää kierroksia kello 20.15. Jos Delain oli kuin suloista Nightwishiä, Arch Enemy ei ole sinne päinkään. Tiukka kitarointi ja rankasti raakkuva laulu on melkoista death metal -tykitystä. Tätä meininkiä kannattaa tottumattoman Nightwish-fanin kuunnella pari kertaa ennen keikkaa. Taitava soitto ja melodiat avautuvat varmasti siten paikan päällä ilman suurta shokkia.

Illan odotetuin hetki on kello 22, kun maailmalla Suomen suosituin, suurin ja kaunein Bändi ryntää lavalle. Tuomas Holopaisen ylittämättömät melodiat, Floor Jansenin upea laulu – unohtamatta suomen kovinta metallilaulaja Marco Hietalaa, saavat taustalleen melkoisen visuaalisen shown. Tätä hetkeä on odotettu.

Katso ja kuuntele:

Nightwish, supports: Arch Enemy, Sonata Arctica, Delain ja Silentium Jämsän Himosparkissa 20. elokuuta. Liput maksavat ennakkoon 68,50 euroa ja portilla 75 euroa. Ovet aukeavat kello 15.

Majoitusta on monen tasoista. Telttapaikka sisältyy konserttilipun hintaan, ja pysäköinti maksaa 5 euroa.

 Jos saavut jo perjantaina 19. elokuuta, Himos Areenan etkoilla soittaa Dreamtale ja Thunderstone. Soitto alkaa kello 23. Jatkot kestävät lauantaina kello neljään saakka.

Tapahtuma-alueella on A-oikeudet. Ruokaa tarjoavat Ravintola Tupa ja Mono Pub & Pizzeria. Ravintola Tupa tarjoaa buffetaamiaisen hintaan 9,50 euroa kello 8–11. Tästä on hyvä aloittaa sunnuntaipäivä ja käydä vielä infopisteellä hönkäisemään alkometriin ennen kotimatkaa.

 
LISÄÄ JUTTUJA:

Mad Success, Tuomas Milonoff, Riku Rantala dunkirk