Nälkäinen Temple Balls palasi keikkatauolta

03.03.2017
Teksti:
Kuvat:
K

Esikoisalbumiaan Traded Dreams levynjulkkarikeikalla lauantaina 25. helmikuuta Oulussa juhlistanut Temple Balls veti jo legendaariseksi muodostuneen rokkiklubi 45 Specialin yläkerran tuvan täyteen rockin ystäviä.

Temple Balls on ollut kovassa nosteessa jo parisen vuotta. Bändillä on uunituoreen, kuuluisalla Karma Studiosilla Thaimaassa äänitetyn albuminsa lisäksi lakkarissa lämmittelykeikat sellaisten aloittelevien orkestereiden kuin Queen ja Deep Purple sekä Uriah Heep. Nousu oli paikalla todistamassa intensiivistä ja hikistä levyjulkkarikeikkaa, josta kukaan ei taatusti poistunut pettyneenä.

Lauantai-illan levynjulkkarit 45 Specialissa käynnistyivät iltakuudelta kutsuvierastilaisuudella, jossa mukana oli muun muassa Temple Ballsin levy-yhtiön ja managementin edustajia sekä tietysti toimittajia, myös me nousulaiset mukaan lukien eli allekirjoittanut sekä kuvaajagurumme Jari. Mukavan jutustelun ja maukkaan ruoka- sekä juomatarjoilun jälkeen menimme tekemään haastattelua Temple Ballsin vokalisti Arden sekä kitaristi Santerin kanssa. Juttutuokiosta kehkeytyi oikein rattoisa ja rento, ja pian tämän jälkeen olikin luvassa illan kohokohta eli Temple Ballsin keikka, jonne väkeä saapuikin oikein mukavasti.

Arde ja Santeri kertoivat haastattelussa, että illan keikalla tullaan kuulemaan kaikki Traded Dreams -albumin kappaleet sekä pari coveriakin, joista toinen oli otettu settiin mukaan aivan vastikään. Hyvää settiä oli siis odotettavissa, ja odotukset täyttyivätkin.

Keikka rämähti käyntiin uunituoreen albumin single-lohkaisulla Off The Grid, ja huolimatta parin kuukauden mittaisesta keikkatauosta bändi oli vireessä heti alusta lähtien, vaikka pieniä teknisiä ongelmia aluksi ilmeisesti mikrofonien kanssa näytti olevan. Bändin laulaja Arde on selvästi Led Zeppelininsä kuunnellut ja Robert Plantin lavamenoa nähnyt, eli selkeät vaikutteet näistä olivat havaittavissa Arden lavapreesensissä. Ja hyvä niin, sillä hommahan toimi enemmän kuin hienosti! Yleisökin alkoi jammailla mukana kun Temple Balls latasi tiskiin seuraavaksi biisit Freak Flag, We Stand Tall ja Six Ways to Sunday, joista etenkin jälkimmäinen on muodostunut omaksi henkilökohtaiseksi suosikikseni Hell And Feeling Fine -kappaleen ohella.

Kun lavalla on selkeästi nälkäinen bändi, se näkyy ja kuuluu, ja niin nytkin. Kun itse kuulun siihen ikäluokkaan, jolle Guns ´n Roses oli ja on edelleen kova juttu, tuli Temple Ballsia katsellessani jostain vahva mielleyhtymä tähän bändiin. Temple Balls ei ole tokikaan suora kopio mistään yhtyeestä, vaikka heidän musiikkinsa ja tyylinsä ammentavatkin selvästi rockin klassisista aineksista ja monista legendaarisista bändeistä. Ehkä parhaiten kokoonpanoa luonnehtii yhdistelmä 1970- ja 1980-luvun henkeä ja tyyliä ilman ylimääräistä kimaltelua,  sekä vetävää groovea yhdistettynä klassiseen rockiin nykypäivän soundeilla.

45 Specialin yläkerrassa oli rockin hurmaa ja riemua ilmassa, ja vaikka keikka hieman normaalia pidempi olikin, tuntui se kuluvan kuin hujauksessa. Let’s Get It On ja MAD toimivat livenä erinomaisesti, ja coverit eli Whole Lotta Rosie AC/DC:tä sekä People Like Me Hanoi Rocksilta eivät taatusti jättäneet ketään kylmäksi. Arde mikin varressa, Santeri ja Jiri kitarassa, Jimi bassossa ja Antti rummuissa ovat yhdistelmä, joka ei voi muuta kuin toimia. Toivottavasti bändi tulee käymään Oulussa vielä tänä kesänä. Kiitos Temple Balls ja pikaisiin näkemisiin!

Temple Balls

Temple Balls keikkailee keväällä 2017 Suomessa klubeilla ja kesällä ainakin Nummirockissa ja Lankafestissä Puolangalla. Keikkakalenteria kannattaa tutkailla bändin kotisivuilta ja Facebookista, sillä lisää päivämääriä on tulossa.

Temple Balls viralliset kotisivut

Temple Balls Facebookissa
LISÄÄ JUTTUJA:

anna puu elämänibändit Koiteli elää