Mikael Gabriel – Intiaanikesä

Halaus humaanisuudelle

24.03.2021

Mikael Gabriel, oikealta nimeltään Mikael Sohlman valmistautuu uuden albuminsa julkaisemiseen tänä keväänä. Gabriel on noussut musiikinrakastajien tietoisuuteen aikoinaan jo Idols-ohjelman ja Vain Elämää -sarjan myötä. Hänen tunnettuja kappaleitaan ovat muun muassa Kipua ja Timanttei. Vasta julkaistu single Intiaanikesä herättää kuuntelijan kyseenalaistamaan elämään ja onnellisuuteen liittyviä tottumuksia.

Liian usein unohdamme, että onnellisuus on vapaaehtoista työtä, jota ei tarvitse hakea CV:n kanssa. “Joku päivä sä kuolet, mut kaikkina muina sä elät. Joku päivä sun huolet on poissa, ku mullassa lepäät”. Gabriel pohtii sanoituksissa sitä, kuinka vain maallinen matkanpää voi pidätellä meitä alhaalla. Miksi pelkäämme elämistä enemmän, kuin elämisen menettämistä? Ihmisyyden uumenissa on kuitenkin paljon sellaista, mitä on tärkeää vapauttaa uudelleen ja uudelleen, tässä ja nyt.

Kädet silmillä onnea etsimässä

Biisissä on kuultavissa mielialaa kohottavaa akustista otetta ja kielisoittimien harmoniaa. Se kasvaa loppua kohden ja ottaa mukaan uusia tasoja. Samalla tavoin, kuin musiikkiin tulee lisää sointuja, tulee ihmisen elämään ja onnellisuuteen vuoroveden vaihtelua.

Gabriel vaikuttaa ottavan kantaa myös nykyisyyden näennäisyyksiin ja ristiriitoihin. “Kukaan ei tiedä mitä tehdä muut ku paeta. Kukaan ei kato maailmanloppuu, kaikki kattoo kameraa”. Sosiaalisen median sydän-painike tuo hetkellisen mielihyväryöpyn ja kyseenalaisen onnen. Silti yksilö on tyytymätön ympäröivään todellisuuteen ja omiin ajatuksiinsa.

Jo Gabrielin viimeisin Ääripäät-albumi oli viimeisteltyä näyttöä siitä, kuinka artisti on kehittynyt omalla elämän- ja taiteentiellään. Artistina hänellä on kyky kurkottaa sekä tuttuihin, että ennestään koskemattomiin tunnemaailmoihin.

Intiaanikesä
Mikael Gabriel

Universal Music
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Outlast 2