Mika Nyyssölä – Giant Killerin treeniatlas

Treenaa Giant Killerin kanssa!

12.09.2018
Teksti:

Mika Nyyssölän esikoisteos Mika Nyyssölä – Giant Killerin tarina ja treeniopas kertoi hänen matkastaan menestyneeksi kehonrakentajaksi, jonka lisäksi kirja tarjosi tietoa treenaamisen eri osa-alueilta, kuten ravitsemuksesta, lisäravinteista ja treenifilosofiasta. Nyyssölän tuore teos Mika Nyyssölä – Giant Killerin treeniatlas jatkaa aiemmassa kirjassa alulle laitettua projektia ja tarjoaa kattavan tietopaketin siitä, mitä ja millä keinoin salilla kannattaa harjoitella.

Ensimmäisenä Giant Killerin treeniatlaksessa pistää silmään lähestulkoon taiteen tasolle saakka hiottu selkeys, joka nostaa kirjan käytettävyyden varmaankin niin korkealle kuin analogiselle käyttöliittymälle on yleensäkään mahdollista. Tämä alkaa sisällysluettelosta, jossa sekä varsinaisen treeniatlaksen osa-alueet että harjoitusohjelmat on korostettu kuvituksin, ja jatkuu sisäsivujen reunamerkinnöissä, jotka mahdollistavat sen, että kirjasta pystyy nopeasti selaamaan esiin haluamansa osion.

Samanlainen selkeyden ihanne toteutuu myös treeniatlaksen sisällössä. Kirjan aloittaa noin reilun parinkymmenen sivun mittainen filosofisempi osio, jossa Nyyssölä käsittelee tiiviisti ja ytimekkäästi muun muassa kehonrakennuksen ja voimailun eroa. Tämän jälkeen tulee varsinainen treeniatlas, jossa käydään läpi eri lihasryhmät ja niiden harjoittaminen. Jokaisen osion alussa on lyhyt esitys kyseessä olevasta liharyhmästä, jonka jälkeen tulee laaja valikoima erilaisia liikkeitä. Seuraavassa osiossa treeniatlaksessa esitellyt liikkeet on koottu harjoitusohjelmiksi, joita löytyy yksijakoisesta aina kuusijakoiseen saakka. Kirjan päättävästä osiosta löytyy vielä muun muassa Mike Sirénin penkkiprogressio-ohjelma ja treenisanastoa.

Giant Killerin treeniatlas miellyttää sekä silmää että mieltä. Teksti on jouhevaa ja helppolukuista, eikä tarvitse auetakseen erityissanaston hallintaa. Treeniliikkeet on esitelty tiiviisti mutta riittävän perusteellisesti. Käytännöllisesti orientoituneen lukijan ei tarvitse arvailla oikeaa suoritustapaa. Tätä tukee myös laaja ja erinomaisesti onnistunut kuvitus. Persoonallisen leimansa kirjalle antavat myös Nyyssölän itsensä tekemät piirustukset, joista melko monet esittävät – yllättävästi tai vähemmän yllättävästi – supersankareita.

Yhteenvetona sanoisin, että Mika Nyyssölä – Giant Killerin treeniatlas on erinomainen perusteos jokaiselle kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneelle riippumatta siitä, onko aloittelija vai jo pidempään treenannut salijyrä. Tästä kirjasta riittää ammennettavaa vuosiksi eteenpäin.

Mika Nyyssölä – Giant Killerin treeniatlas
Mika Nyyssölä, Jouni Virtamo & Jouni Lehtonen

Docendo
Sivuja: 192


LISÄÄ JUTTUJA:

The Founder Turtle Beach Earforce Recon 50