Miami

Elokuva aikuiseksi kasvamisesta glittereiden kimalluksessa

03.08.2017
Teksti:
Kuvat:
K
Fiilis: Glitterinen

Meillä on unelmia. Joskus ne ovat niin suuria, että niiden alle peittyy todellisuus ja vastuunottaminen elämästä ja omasta itsestään huolehtiminen. Ja joskus käytämme häikäilemättömästi hyväksi lähimpiä ihmisiä, vain koske he sattuvat olemaan siinä.

Miami on vain haave. Showtanssija Angelan (Krista Kosonen) todellisuus on pikkukaupunkien nuhjuisissa discoissa, joissa hän viihdyttää juopuneita keski-ikäisiä miehiä. Vaikka asiat menevät hieman pieleen, hän uskoo selviytyvänsä kaikesta, eikä hän tarvitse ketään elämäänsä.

Anna (Sonja Kuittinen) on nuori aikuinen, joka hakee vielä paikkaansa maailmassa. Annan menetettyä isänsä hän etsii käsiinsä isosiskonsa Angelan, jota ei ole nähnyt vuosiin. Angela houkuttelee siskonsa mukaan hämärille lavoille, vain koska muut tanssiryhmän jäsenet ovat jättäneet hänet pulaan. Hän hyväksikäyttää Annan viattomuutta ja hyväntahtoisuutta, eikä paljoa siskosta välitä. Tästä siskostenvälisestä draamasta alkaa glittereiden ja kimalluksen täyttämä Miami.

Angela opettaa Annalle showtanssin alkeet

Anna päättää auttaa siskoaan, etenkin kun hän ymmärtää siskonsa olevan suuremmissa vaikeuksissa, mitä hän osasi odottaa. Hän ottaa ohjat käsiinsä ja alkaa ratkaista siskon ongelmia, saaden heidät näin vain syvemmälle rikostenmaailmaan, joka johtaa pakomatkaan. Tämä rikosjuoni, nousee elokuvan edetessä keskiöön. Rikokset vaikuttavat oleellisesti siskosten elämään ja täysin viattomiksi eivät hekään jää. Paluuta entiseen ei enää ole ja on tehtävä vaikeita valintoja siitä mikä on tärkeintä ja oikein.

Elokuva rakentuu vahvasti näiden kahden sisaruksen välille. Näyttelijät Krista Kosonen ja Sonja Kuittinen ovat loistavia rooleissaan. Molempien roolihahmot kasvavat elokuvan myötä, ja tämä kasvu näkyy roolisuorituksissa. Miami on tarina tavallisista siskoksista, joilla on suuria haaveita ja joiden selviytymisestä elokuvassa on kyse.

Miamin pintakiillon ja rikollisen maailman alla on syvällistä draamaa. Teemoja elokuvasta voi löytää useita. Ennen kaikkea Miami on elokuva vastuunkantamisesta ja aikuiseksi kasvamisesta. Sekä Angela että Anna kokevat hetkensä milloin he ymmärtävät mitä tarkoittaa vastuun ottaminen, niin itsestä kuin toisista. Välillä ratkaisut ovat vaikeita, mutta siinä mitataan myös se ydinkysymys − jääkö sinne lapselliseen glittereiden maailmaan vai pystyykö kasvamaan aikuiseksi ja vastaamaan teoistaan.

Miamin ensi-ilta elokuvateattereissa perjantaina 4. elokuuta 2017 kautta maan.

Lue myös: Krista Kososen, Sonja Kuittisen ja Zaida Bergrothin haastattelu elokuvan tunnelmista. Haastattelu julkaistu alunperin Nousussa 6. kesäkuuta 2017.

 


Helsinki-filmi | Elokuva


LISÄÄ JUTTUJA:

Tesla vs Lovecraft Pintandwefall Naamat