Marraskuun nousut

Kuukauden makeimmat

04.12.2018
Teksti:

Marraskuu – se kuukausista repaleisin, toi kuunneltavaksi monta kovaa biisiä yli genrerajojen.

Listaus tulee jatkossa kuukauden välein.

Beast In Black – Sweet True Lies

Battle Beastista kenkää saaneen Anton Kabasen uusi bändi Beast In Black on noussut lyhyessä ajassa kotimaan kovimmaksi metallimusiikin vientituotteeksi. Kokoonpanon tekee kansainväliseksi kultakurkkuääninen äärimmäisen itsevarma kreikkalainen vokalisti Yannis Papadopoulos sekä unkarilainen basisti Mate Molnar. Bändi on keikkaillut uilkomailla ahkerasti ja on kiinnitetty jo useille ensi kesän jättifestivaaleille ympäri maailmaa. Beast In Black valmistelee toista levyään ja julkaisi marraskuun päätteeksi erittäin virkistävän heavy-singlen ja musiikkivideon kipaleesta Sweet True Lies. Biisillä yhdistyy vanha ja uusi, soolot, tarttuvuus, melodiat ja menevä meininki – siispä aivan huipputason metallista on kyse.  (PK)

Pesso – Saippuakupla

Välillä se ajatus vain kulkee niin kuin ois jääny junan alle”. Tuttu tunne kaamoksen keskellä. Lämpimissä ajatuksissa ja rakkauden kuplassa leijaileva Pesso muistuttaa kuitenkin myös siitä fiiliksestä, kun mikään ei ahdista. Pesson pohdiskelevaa ajatuksenjuoksua haaveellisen taustan rytmittämänä on miellyttävää kuunnella. Saippuakupla pysyy koossa loppuun asti ja houkuttelee kuuntelemaan Pessolta vasta ilmestyneen Kunnes mä tapasin sut -levyn kokonaan. (KM)

Amanda Tenfjord – Let Me Think

Nuori ja lupaava norjalaislaulaja Amanda Tenfjord julkaisi juuri ensimmäisen EP:nsä First Impression. Ensivaikutelma laulajasta Let me think -sinkun perusteella on ihastuttava. Pehmeä-äänisen Tenfjordin parisuhdepohdintaa r’n’b-vaikutteisen popin tahdissa on miellyttävää kuunnella, Lily Allen -viboista huolimatta. 21-vuotiaasta laulajalupauksesta on povattu Norjan seuraavaa supertähteä, ja tämän biisin perusteella voi sanoa, että ennustuksia ei ole heitetty hatusta. (KM)

Olavi Uusivirta – Waterloo

Olavi Uusivirta on paitsi pitkän linjan laulaja-näyttelijä, myös aivan ilmiömäisen loistava live-esiintyjä. Miekkosella on jo takanaan 15 vuoden urapolku, joka käsittää seitsemän pitkäsoittolevyä, live- sekä kokoelmalevyn. Viime keväänä Minä olen hullu -albumista julkaistiin kymmenenvuotisjuhlapainos, joka sisälsi fanien iloksi myös kaksi täysin uutta kappaletta.

Perjantaina 16. marraskuuta Olavi julkaisi toisen singlen Waterloo ensi vuonna ilmestyvältä uudelta albumilta. Ensimmäinen single Kesäyön uni julkaistiin maaliskuussa, ja se on streamannut huikeasti jo kultaa. Waterloo on rakenteeltaan raikas, aistikas ja tyylikäs. Kappale kertoo kuinka  ”… tää on taisteluu, joka ilta on Waterloo”. Olavi itse kiteyttää kappaleen idean näin: ”I just died in your arms tonight.” Siihen kiteytyy jotain olennaista popin sielusta. Mahdollisimman iso tunne mahdollisimman lyhyessä ajassa. 3:30 ja kaikki ohi. (TK)

Cheryl – Love Made Me Do It

Brittitähti, laulaja ja tv-persoona Cheryl Cole aloitti uransa televisiosarja Popstarsin kilpailijana vuonna 2002, ja onpa hän toiminut X-Factor UK  -sarjan tuomarinakin. Cheryl on pysynyt poissa parrasvaloista jo neljän vuoden ajan. Tänä aikana hän on ollut lähinnä yksityiselämänsä pyörteiden viemänä, mutta nyt Cheryl tekee paluun: uusi single, uusi levy-yhtiö ja uusi suunta. Cheryl julkaisi 9. marraskuuta uuden singlensä Love Made Me Do It. Tarttuva, itseironen ja hauska kappale kertoo yleisesti artistin huumasta rakkauteen ja rakastumiseen. (TK)

Norah Jones – Wintertime

Wintertime on tutun turvallinen ja perinteikkään kaunis tunnelmointikokonaisuus. Se tarjoaa juuri sitä, mitä marraskuun puolivälissä sunnuntaimusiikilta toivookin. Kappale koostuu puhtaan pehmeästä laulusta, tummasta pianosta, toiveikkaista sanoituksista ja aikuismaisesta kitaroinnista. Ei tästä talviklassikkoa tule, mutta muutamia kertoja tästä (liiankin) hyvin tuotetusta paketista kuitenkin nauttii. (MC)

Rifftera – Eye Of The Storm

Vaasalainen metallijyrä Rifftera valmistelee toisen albuminsa julkaisua. Esimakua tarjoillaan Eye Of The Storm -singlen ja lyriikkavideon muodossa. Biisissä bändi on huolissaan maailman tilasta, siitä että kaikki tietävät ilmastonmuutoksen uhkaavan ihmisen olemassa oloa planeetalla, mutta kukaan ei tee mitään. Asia on painavaa ja ajankohtaista. Eipä Riffterakaan voi maailmaa pelastaa, mutta kipale voi herättää ajattelemaan. Mikäli monesta genrestä mausteita ottava äärimetalli kiinnostaa, ota Rifftera syyniin! (PK)

Teksti: Tanja Kyngäs, Katariina Männikkö, Marcus Caselius & Petri Klemetti
LISÄÄ JUTTUJA:

samae Pelle Miljoona Oy