Manzana – Silver Metal

Rockia ja metallia sopivassa suhteessa

12.03.2019
Teksti:

Tamperelainen rock-metal -yhtye Manzana julkaisi viime joulukuussa viidennen levynsä Silver Metal. Bändin urapolku on jo kunnioitettavan pitkä, sillä ensimmäinen pitkäsoitto Nothing As Whole As a Broken Heart näki päivänvalon vuonna 2007. Allekirjoittaneen muistikuvat bändistä liittyvätkin juuri tuohon levyyn ja sen tiimoilta tehtyyn haastatteluun Inferno-lehdessä. Sen koommin en valitettavasti ole seurannut orkesterin uraa, mutta tiedossani on että yhtyeellä on lakkarissaan listasijoituksia sekä runsaasti rundaamista ympäri Eurooppaa. Näillä eväillä ja suurella mielenkiinnolla lähdin siis tutustumaan Manzanan uusimpaan tuotokseen.

Silver Metal -levyn aloitusbiisi Danse Macabre rokkaa ja groovaa oikein mallikkaasti. Vokalisti Piritta Lumous omaa persoonallisen ja sopivasti särmikkään äänen, joka antaa biiseihin kaivattua potkua. Seuraava kappale eli Voodoo Child O’ Mine koukuttaa heti ensi kuulemalta. Menevä Six Feet Above the Madness nostaa rytmiryhmän eli basisti Johannes Tolosen ja rumpali Tomi Ylösen soiton mukavasti framille, ja myös kitaristit Henkka Virsell ja Matti Auerkallio pääsevät loistamaan tarttuvalla riffillä. Marry Me In Black kuulostaa aluksi aivan Type O Negativelta, mutta sitten lähteekin kulkemaan varsin duurivoittoinen rokki-ilottelu. Hämmentävää mutta toimii! Ja sama linja jatkuu levyn edetessä; en löydä levyltä yhtäkään huonoa kappaletta, iloisia yllätyksiä senkin edestä.

Bändillä on oma, tunnistettava ja persoonallinen tyylinsä, joka on sekoitus räyhäkästä rockia, tanakkaa metallisoundia sekä industrial-vivahteita. Kaiken keskiössä ja koossapitävänä voimana on Piritan upea ääni, jossa on voimaa ja toisaalta tarvittaessa myös herkkyyttä. Silver Metalin kappaleiden sanoituksissa on paljon huumoria, vai mitä sanotte biisien nimistä Daddy Smells Like Rock ’n’ Roll tai Hard Rock and Rollators? Aivan loistava meininki! Mutta, se kuuluisa jokin tästä kokonaisuudesta kuitenkin jää puuttumaan. Kappalemateriaali on monipuolista, huolella soitettua ja sovitettua ja itse bändi kaikkinensa ei anna sijaa moitteisiin. Veikkaanpa että levyn kappaleet potkaisevat aivan eri voimalla bändin keikoilla, ja Manzanaa onkin kehuttu erinomaiseksi livekokemukseksi. Manzana kiertää yhtyeen tiedotteen mukaan keväällä ainakin Baltiassa, Euroopassa ja jopa Kiinassa saakka.

Silver Metal
Manzana

Tuupa Records


LISÄÄ JUTTUJA:

Qstock 2018 Sonata Arctica, JCR