Maj Karman paluu – Suomi meni sekaisin!

22.02.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Maj Karma palasi pitkäksi venähtäneeltä tauolta 19. helmikuuta aloittaessaan Helsingin Tavastialla Suomi sekaisin! -kiertueen. Yhtyeen yhdeksäs studioalbumi Peltisydän näki päivänvalon vasta pari viikkoa sitten, ja bändi lähtee heti kiertueelle ilmeisen energisenä ja innoissaan. Kiertue jatkuu huhtikuulle saakka ja kattaa aika lailla kaikki isot kaupungit Oulusta Lappeenrantaan.


Tavastialla tunnelma oli alusta asti hikinen. Ihmisiä oli paljon, bändipaidat velloivat merenä kerääntyen lavan edustalle. Tunnelma oli tiivis ja tiheä,
käsin kosketeltavan odottava. Herra Ylpön ja Ihmisten keikkailua on toki viime vuosina nähty, mutta Maj Karma on kokoonpanona ja yhtyeenä täysin erillinen kokonaisuus, joten yleisö oli syystäkin innoissaan. Pitkä odotus oli pakittu, ja Maj Karma nousi lavalle.

Herra Ylpön karisma on tietenkin omaa luokkaansa, mutta lähes yhtä pitkän korren vetivät yhtyeen muut artistit. Tunnelma stagella oli lämmin, innostunut ja veljellinen. Lavalla halailtiin, nujakoitiin ja juteltiin. Myös kontakti yleisöön oli tiivis, ja hymy kareili etenkin kitaristi Häiriön huulilla. Kesken Valaiden laulun Ylppö laskeutui yleisön joukkoon viihtyen siellä lähes koko biisin ajan, ja toisti saman tempun vielä keikan lopussa. Artistit viettivät paljon aikaa lavan etuosassa lähellä yleisöä ja se selvästä lämmitti ihmisten mieltä.

Maj Karma Herra YlppöTunnelma keikalla vaihteli haikean kaipaavasta täysin sekopäiseen menoon, ja esimerkiksi Pelastakaa lapset -biisin aikana Ylppö pyöri vauhkona pitkin lattiaa. Biisejä esitettiin tietenkin uudelta Peltisydän-levyltä, mutta vanhoja hittejä tai tuntemattomampiakaan kappaleita ei unohdettu. Keikan loppuvaiheilla Ylppö liikuttui lähes sanattomaksi, ja artisti tuntui olevan paluustaan tyytyväinen ja arvostus yleisöä kohtaan tuntui luihin ja ytimiin saakka.

Encoren aikana soitettu Rautaneito-albumilla julkaistu Taivaanvuohi tuntui yhtyeen kiitokselta ja kunnianosoitukselta pitkäaikaisille faneille. Keikka tietenkin päättyi aikanaan, mutta lopetuksen kruunasi Ylpön ja muiden yhtyeen jäsenten hieno ele; kiertää kaikessa rauhassa kättelemässä ja kiittämässä lavan tuntumassa seisovat fanit. Tiukka kädenpuristus, katse suoraan silmiin ja ”kiitos” tuntuivat tulevan suoraan sydämestä.

 
LISÄÄ JUTTUJA:

alice cooper Joulu, kuusenkoriste, joulupallo, paha nuutti Bob Malmström ‎– Länge Leve Bob Malmström