Lokakuun nousut

Pimeän vuodenajan valopilkut

31.10.2021
Teksti:

Lokakuun synkkyyttä lieventämään ja valoa tuomaan Nousun toimituksen kuukauden biisivalinnat.

Olavi Uusivirta – Kun hiljaisuus oli kultaa

Monilahjakkuuden ja suomalaisen pop-taivaan kiintotähden Olavi Uusivirran 1. lokakuuta julkaistu uusi single Kun hiljaisuus on kultaa on suuri rakkauslaulu  pienellä twistillä joka sopii mainiosti lokakuuhun ja pyhäinpäivään.”Minulle biisin tekstissä on kaksi tasoa: se mitä tapahtuu todella — laulun henkilöt joutuvat toisistaan eroon — ja se mitä tapahtuu laulun kertojan mielikuvituksessa. Tämä haavekuva lienee etäisesti sukua Romeon ja Julian kohtalolle, jossa rakastavaisten luut mahdollisesti löytyvät tuhansien vuosien päästä toisiinsa kietoutuneina arkeologisten kaivausten yhteydessä. Tai sitten juuri se onkin totuus ja todellisuus harhaa!” Olavi avaa kappaletta.

Kun hiljaisuus on kultaa pelaa siis mielenkiintoisesti vastakohdilla; sanoitukset ovat suuresta rakkaustarinasta, mutta sävellys on täysin tansssittava ja lauantai-illan fiilistä tihkuva kevyt mutta tarttuva menopala. Maistuu kyllä, ainakin minulle. (T.K)

Adele-Easy On Me

Kansainvälinen supertähti Adele palasi pitkän tauon jälkeen viimein 15. lokakuuta julkaisujen pariin uuden singlen sekä musiikkivideon Easy On Me myötä. Single on ensimmäinen maistiainen Adelen tulevalta, 19. marraskuuta ilmestyvältä neljänneltä studioalbumilta 30. Tätä ennen Adele julkaisi sosiaalisessa mediassaan albumin ilmestymispäivän sekä lähetti faneilleen terveiset henkilökohtaisessa kirjeessään kertoen olevansa viimeinkin valmis albumin julkaisuun. Quebecissä viime kuussa kuvattu, tyylikäs mustavalkoinen musiikkivideo on tehty yhteistyössä Cannes Grand Prix -voittajan ohjaaja Xavier Dolanin kanssa.

Mielestäni Adelen lauluääni on yksi kauneimmista ja tässä vähäeleisessä, pianovetoisessa kappaleessa se pääse oikeuksiinsa kaikessa loistossaan ja voimasssaan. Adele onnistuu aina pääsemään ihoni alle, niin nytkin uudella Easy On Me -kappaleella. Tervetuloa Adele, sinua on ollut ikävä! (T.K)

Asa Bäänd II – Liekeissä syksyllä

Asa kokoonpanoineen on luonut nahkansa uudelleen, ja yhtye tunnetaan nykyään nimellä Asa Bäänd II. Asa on parikymmenvuotisen uransa aikana tarjoillut kuulijoilleen monipuolisia musiikkikokemuksia kantaa ottavasta hip hopista psykedeeliseen rytmimusiikkiin. 

Uusi Siemeniä -levy ilmestyi 22.10. ja herättää henkiin uudenlaisen äänimaailman, joka vie monenlaisiin maailmoihin. Kuuntele Liekeissä syksyllä kotona kynttilänvalossa tai bändin kiertueella, joka on parhaillaan käynnissä. (K.M)

Lana Del Rey – Black bathing suit

If this is the end, I want a boyfriend, laulaa Lana Del Rey uuden albuminsa raidalla Black Bathing suit. Pandemia-aikojen maailmanlopun tunnelmissa tähän voi moni samaistua. 

Artistin kahdeksas albumi Blue Banisters on täydellinen tunnin kestävä pakomatka todellisuudesta. Kauniit pianomelodiat ja Lanan samettinen ääni kutsuvat tuonne matkalle uudelleen ja uudelleen. (K.M)
LISÄÄ JUTTUJA:

Marko Annala Paperi T Tampere-talossa Marjatan poika