Logitech G613 LIGHTSPEED näppäimistö

Langatonta näpyttelyä

01.12.2017

Logitech G613 LIGHTSPEED tarjoaa huipputarkkuutta pelaajille ja on Logitechin näkemys langattomasta pelinäppäimistöstä.

G613 on hyvin tukevanoloinen langaton pelinäppäimistö. Muotoilultaan se luottaa perinteiseen näppäimistö-designiin ja on väriltään hillitty, mattamustan ja harmaan sekoitusta. Kirjoitustuntuma näppämistöllä on vallan hyvä, eivätkä mekaaniset Romer-G-kytkimetkään pidä aivan mahdotonta ääntä.

Langattomuus on LIGHTSPEED-tekniikalla toteutettu end-to-end-optimoitu ratkaisu, joka takaa 1 ms:n päivitysnopeuden. Minkäänlaisia yhteysongelmia en havainnut, eikä näppäimistöpainalluksissakaan tuntunut olevan mitään viivettä. Joten lupaukset tuntuvat pitävän paikkansa.

Taustavalaistusta näppäimillä ei tietenkään ole, koska kyseessä on langaton näppämistö. En joutunut koko testijakson aikana vaihtamaan paristoja näppäimistöön, jotenka se ei virrankulutuksen suhteen ole mikään kovin suuri syöppö. Käyttöikää kahdelle AA-paristolle lupaillaankin näppäimistön kanssa jopa 18 kuukautta.

Yksi asia ei hirveästi innostanut, eli näppäimistössä oleva rannetuki, jota ei valitettavasti saa irti. Tästä syystä näppäimistö vie jonkin verran enemmän tilaa kuin pienemmät näppämistöt ja ei välttämättä sovellu aivan jokaiselle pöydälle, jos ei ole tarpeeksi tilaa vapaana.

G is for gaming

Valtaosaa näppäimistön ominaisuuksia pääsee säätelemään totutusti Logitech Gaming Softwaren avulla, jonka käyttöliittymä on monipuolinen ja melko selkeä ja helppo käyttää.

Näppäimistön oikeasta yläreunasta löytyvät medianhallintaan liittyvät napit, jotka ovat ihan mukavasti sijoitettu eivätkä ole häiritsevän kokoiset. Ne ovat myös muodoltaan sellaiset, ettei niitä vahingossa sekoita normaaleihin painikkeisiin. Omassa käytössä kyseiset napit jäivät todella vähälle käytölle, koska en juuri tietokonetta mediantoistimena käytä, mutta uskoisin että monelle ne voivat olla hyvinkin hyödylliset.

Ylimääräisiä nappejeja G613:ssa ovat varsinaisesti sen vasemmassa reunassa olevat G-näppäimet, joita löytyy kuusi kappeletta. G-näppäimet toimivat ohjelmoitavien painikkeiden tapaan niitä tukevissa peleissä, mutta muuten ne toimivat F1–F6-painikkeiden tavoin.

Sijoittelunsa puolesta G-näppäimet tuntuvat olevan hieman kaksipiippuinen ratkaisu. Esimerkiksi jos on tottunut pimeässä hakemaan normaalisti vasemmassa reunassa olevia painikkeita, tulee usein vahingossa painettua nyt G-näppäimiä. Toisaalta ne on helppo sieltä löytää, jos vain muistaa, että ne näppäimistössä on. Eli vanha tottumus saa usein helposti painamaan vääriä näppäimiä.

Hyvää langattomuutta

Alkuun haparoituani ja sekoiltuani G-näppäimien kanssa tulin lopulta sinuiksi niiden kanssa. Rannetuen takia näppäimistö oli omalle työpöydälleni ehkä vähän liian iso, mutta monelle se ei välttämättä ole ollenkaan ongelma.

Kuitenkin hyvän kirjoitustuntuman ja erityisesti pitkän paristokeston takia G613 jätti varsin hyvän kuvan itsestään. Jos langattomuus on näppäimistössä tarpeen ja kiinteä rannetuki ei haittaa, voisi Logitech G613 LIGHTSPEED olla hyvä valinta.

Logitech G613 LIGHTSPEED

Valmistaja: Logitech
Tyyppi: Näppäimistö
Malli: G613
Hinta: 169 EUR
Testijakso: 8 vk


LISÄÄ JUTTUJA:

kauhuelokuva IK!! 2016 Hämärä The Eternal – In The Lilac Dusk