Kuopiossa rokataan viikonloppuna!

Kuopio RockCock 26.-28.7.2018

23.07.2018
Teksti:

Kuudennentoista kerran järjestettävä ja nyt kolmipäiväiseksi laajentunut Kuopio RockCock valtaa kauniin Väinölänniemen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Rokkia kuullaan kolmelta lavalta ja tarjolla on laajasti muutakin oheisohjelmaa. Kuopio Rockissa on annos tuulahdusta menneiltä vuosikymmeniltä, unohtamatta tämän päivän suosittuja kotimaisia artisteja, joten festareilta löytyy mieluista musiikkia varmasti jokaiselle.

Festarit käynnistyvät torstaina neljältä, kun ensimmäisenä esiintyjänä lavalle nousee Beast in Black, festarit jatkuvat heti perään Viikatteen kanssa. Ensimäisen illan aikana lavalle ehtivät myös muun muassa Lauri Tähkä, Turmion kätilöt, Sanni ja illan päättävä Cheek.

Stadionin lavoille nousevat kovimmat ja tunnetuimmat nimet, mutta myös Puistolavan tarjonta kannattaa käydä tarkistamassa. Puistolavalta löytyy perjantaina esimerkiksi 2018 Kuopio RockCock ja Henry´s Pub bändikisan finaalin voittaja Aim Below Belt.

Perjantain tärpeiksi voi suositella jo iltapäivällä soittavaa Raptoria, joka nautti suurta suosiota 1990-luvun alussa. Ja jos ei ole vielä ehtinyt nähdä Nylon Beatin 2018 festivaalikiertuetta, se kannattaa kurkata ja todeta itse kuinka 1990-luvun suositulta duolta sujuu keikka tänä päivänä. Perjantaina tarjolla on myös Apulannan, Kaija Koon ja Amorphiksen keikat.

Energiaa kannattaa säästää vielä perjantai-illan viimeiseen keikkaan, jonka heittää Saksan power metal -jätti Helloween. Ennakkoon on luvattu festarisetiksi erikoispitkä esitys, sillä show:n kestoksi on ilmoitettu reilu kaksi tuntia!

Kolmantena festaripäivänä Ismo Alanko nousee lavalle jo alkuillasta, joten paikalle kannattaa taas suunnata hyvissä ajoin. Lauantaina ääneen pääsevät myös PopedaHaloo Helsinki ja Jenni Vartiainen. Festari huipentuu lauantai iltana Billy Idolin keikkaan ja odotettavissa on rockfestareille komea päätös ja oikea rokkishow.

Ohjeisohjelmaa rokkikansalle

Vaikka lavoilla soi hyvä musiikki, niin välillä kannattaa varata aikaa oheisohjelmaan tutustumiseen. Omaa laulutaitoa voi käydä testaamassa Rock-karaokessa. Tai kiinnostaako nimmarit Kuopio Rockista muistoksi? Torstai iltana nimmarointiteltalta löytyvät Viikate ja Turmion Kätilöt ja perjantaina puolestaan Amorphis. Lisäksi heti porttien avauduttua Väinö Stagella on tiedossa Savon kovimmat ysäribileet, jonne kaikkien ysärimusiikin ystävien kannattaa suunnata tanssahtelemaan.

Helpotusta viikonlopuksi luvattuun helteeseen voi etsiä paljusta – tai kokeilla saunaa, uimapuku ja pyyhe kuuluvat siis tämän festarin varustukseen. Rannalla Väinö Stagen läheisyydessä on tarjolla myös motocross-show, jossa Arttu Mielityinen ja Joni Hynell esittelevät taitojaan. Lisäksi siellä artisti haastavat edellisten vuosien tapaan toisensa Beachvolley-pelissä.

Ja välttyäkseen jonotukselta ja ruuhkalta porteilla, ennakkoliput kannattaa vaihtaa rannekkeiksi jo Kuopion torilla. Sen jälkeen suunta kohti Väinölänniemeä, ja mukaan kannattaa ottaa roppakaupalla hyvää festarifiilistä. Ja jotta kaikilla olisi kivaa festareilla jätetään rähinät kotiin, muistetaan sopiva ja oikea nesteytys helteellä, ollaan kaikkien kavereita ja nautitaan ennen kaikkea hyvästä musiikista!

Viimeiset pari päivää ennen festareita on kiva virittäytyä tunnelmaan virallisella Spotify soittolistalla.

Lukaise vielä järjestäjien ohjeet, aikataulut ja lisätiedot tapahtumasta.
LISÄÄ JUTTUJA:

LPRHC Rajuilma