Kuopio Rockcock

Rokkia suurilta bändeiltä

31.07.2018

Kuopion Väinölänniemellä järjestetty Kuopio Rockcock -festivaali vietti 16-vuotisjuhliaan helteisessä säässä 26.–28. heinäkuuta. Kolmen päivän aikana festivaalilla rokkasi yhteensä 27 000 ihmistä, tehden siitä suurimman Kuopiorockin kautta tapahtuman historian. Festivaalivaaliyleisöä villitsivät viikonlopun aikana lukuisat suositut kotimaiset artistit, perjantai ja lauantai päivät huipentuivat kansainvälisten artistien keikkoihin.

RaptoriHelteisenä perjantai-iltapäivänä lavalla soi 1990-luvulta tutut menevät räpit, kun lavan valloitti Raptori. Raptori keräsi lavan eteen porukkaa kivasti, vaikka mitään tungosta ei ollut vielä havaittavissa. Raptori luotti pitkälti vanhoihin hittibiiseihin ja ne upposivat yleisöön varsin mainiosti ja mukanalaulajia löytyi runsaasti.

Rokimmalla linjalla jatkoi Amorphis, joka vastasi eittämättä myös perjantain hikisimmästä keikasta auringon porottaessa suoraa lavalle bändin niskaan. Vaikka lämpöä varmasti riitti veti Amorphis  hienon ja energisen keikan ja yleisössä tuli hiki pelkästään seuraamalla showta.

ApulantaPari tuntia myöhemmin saman lavan valloitti Apulanta, joka jatkoi taatulla kotimaisella rokilla. Yleisöä valui paikalle iltaa kohden aina vain enemmän ja Apulantaa oli seuraamassa varsin runsaslukuinen rokkikansa ja bändin biisit upposivat yleisöön.

Pisteet illan yllättävimmistä keikasta menee Nylon Beatille. Nylon Beatin musiikki oli poikkeus varsinaisten rokkibändien jälkeen perjantai-iltaan. Kesäkiertueelle palannut duo toi lavalle niin tanssijat, koreografit kuin vaateshown. Duo yllätti ja ihastutti energisellä esiintymisellä ja kaikesta näki, että parivaljakko selvästi nautti esiintymisestä. He onnistuivat villitsemään yleisön ja laulattamaan yleisöä mukana.

HelloweenPerjantai ilta huipentui saksalaisen Helloweenin keikkaan. Yleisö harveni jonkin verran ennen illan viimeistä esiintyjää, mutta paikalle jäi runsaasti etenkin varttuneempaa väkeä. Yleisöä hemmoteltiin yli kaksituntisella keikalla. Setti oli osa Helloweenin Pumpkins United -kieruetta, jossa bändin nykyisen kokoonpanon lisäksi soittavat yhtyeen alkuperäiset jäsenet Michael Kiske ja Kai Hansen.

Jo tämän vuoksi keikkaa kannatti odottaan ja Helloweenin show oli mainio. Bändin taustascreenin hienot esitykset pääsivät oikeuksiin pimenneessä Kuopion illassa. Show ja samalla festareiden perjantai-ilta päättyi kymmenten suurten Helloween-pallojen laskeutuessa yleisön päälle – näitä innokkaimmat tietysti lähtivät viemään kotiin saakka.

Lauantaina yleisöä laulatettiin urakalla

Ismo AlankoLauantai avautui Kuopiossa pilvisenä ja selvästi edellispäiviä viileämpänä. Iltapäivän yksi ensimmäisistä esiintyjistä oli Ismo Alanko, joka keräsi varsin suuren yleisön Väinölänniemelle aikaisesta soittoajankohdasta huolimatta. Ismo käynnisti lauantain vakuuttavasta vyöryttämällä hittejä hittien perään, niin Hassisen koneen, Sielun Veljien kuin omasta soolotuotannostaan, joita yleisön oli helppo laulaa mukana. Yleisön tunnelma saatiin huippuunsa jo varhain lauantaina vakuuttavalla keikalla.

PopedaVanhaa ja uutta rokkia oli tarjolla myös Popedan setissä. Pate Mustajärvi toi lavalle niin vanhaa 1980-luvun Popedaa kuin hittejään viimeisimmältä albumilta. Tällä setillä Popeda tarjosi tuttuja biisejä varmasti jokaiselle, niin nuorille kuin vähän varttuneemmallekin festariväelle.

Haloo Helsingin keikalla oli havaittavissa jo tungosta ja etenkin nuorempi festariyleisö oli vallannut lavan edustan ja pakkautunut tiiviisti eturiveihin. Bändi laulatti yleisöä varsin paljon mukana ja mikäpä siinä on laulattaessa kuin kaikkien tuntemia hittibiisejä löytyy runsaasti. Lavalla nähtiin myös kunnon tykitystä ja Haloo Helsinki vastasi eittämättä näiden festareiden suurimmasta pyroshowsta.

Billy IdolFestarin päätti pimentyneessä lauantai illassa huikea kasaritähti Billy Idol, joka antoi yleisön odotuttaa itseään vartin verran ja innokkaimmat fanit ehtivät huudella häntä lavalle.

Kuopion esiintyminen oli osa Billy Idol Live! 2018 -kiertuetta ja Kuopiossa kuultiin reilun tunnin setti. Paikalla oli havaittavissa runsaasti yleisöä, joka on seurannut Billy Idolia varmasti jo 1980-luvulta lähtien, toki mukaan mahtui myös nuorempaa sukupolvea. Billy veti takuuvarman shown ja yleisöä hemmoteltiin monilla tutuilla hiteillä.

Kuopio Rockcock onnistui järjestelyissä

Kokonaisuudessaan Rockcock oli hieno festaritapahtuma ja se veti järjestäjien mukaan paikalle 27 000 festärikävijää kolmen päivän aikana kauniille Väinölänniemelle ihan Kuopion keskustan tuntumaan. Tunnelma alueella oli hyvä ja festariväki käyttäytyi varsin maltillisesti. Järjestelyt sujuivat hyvin ja pahoja ruuhkia ei syntynyt sen enempää ruokakojuille kuin vessajonoihin. Ja koska keli oli varsin helteinen, myös vesipisteiltä sai juotavaa turhia jonottamatta. Vaikutti siltä, että suurinosa yleisöstä oli tullut nauttimaan ennen kaikkea hyvästä musiikista ja bändien faneja löytyi runsaasti jokaiselle keikalle.

Festivaalin kaksi stadionlavaa palvelivat mainiosti yleisöä. Usein keikkojen välinen tauko näillä kahden lavan välillä oli viitisentoista minuuttia, eli kun toisella lavalla loppui keikka siirtyminen toiselle puolelle kenttää toisen päälavan läheisyyteen oli nopeaa ja vaivatonta. Siirtymiseen pienemmälle puistolavallekaan ei montaa minuuttia mennyt.

Hienoa tapahtumassa oli se, että musiikkia ja artisteja löytyi laidasta laitaan ja jokaisen oli varmasti helppo löytää itselle mieluista musiikkia. Ja hienointa on aina se kun joku bändi yllättää positiivisesti esiintymisellä, toki täytyy myöntää, että Kuopiossa nähdyistä keikoista loisti kautta linjan soittamisen ja laulamisen ilo.

Kuopio Rockcock juhlitaan ensi vuonna 25.–27. heinäkuuta, joten nyt jännäämään ketä tapahtumassa esiintyy.
LISÄÄ JUTTUJA:

alcest protecion Viimeiseen korttiin – Topi Sorsakoski