Konserttiennakko: Final Fantasy -pelien musiikkia sinfoniaorkesterin tulkitsemana

31.03.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Vuonna 2014 Tampere-talon Isossa Salissa koettiin ensimmäinen osa Final Fantasy -pelien musiikista sovitetusta sinfoniasta. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä laajalti kiinnostusta herättänyt pelimusiikkitapaus saa jatkoa, kun toinen Final Fantasy -peleistä tehty konserttikokonaisuus esitetään ensimmäistä kertaa. Paikkana toimii tälläkin kertaa Tampere-talo.


Square Enix -pelitalon Final Fantasy -sarja on maailman tunnetuimpia pelisarjoja kautta aikojen. Tampere Filharmonia tulkitsee nyt Final Symphony II -konsertissa kapellimestari Kimmo Tullilan ja pianisti Mischa Cheungin johdolla musiikkia Final Fantasy -pelisarjan osista V, VIII, IX ja XIII, kun ensimmäisessä konsertissa käytiin läpi pelisarjan osien VI, VII ja X musiikkia. Tällä kertaa konsertissa kuullaan pianokonsertto ja sinfonisia runoja.

Pelien musiikin ovat säveltäneet Nobuo Uematsu ja Masahi Hamauzu, josta sinfoniaorkesterille tarkoitetut sovitukset ovat tehneet Jonne Valtonen ja Roger Wanamo. Konsertti tarjoaa kuulijalle uudenlaisen kuulokulman monille pelaajille hyvinkin nostalgisille pelimusiikkisävellyksille. Konsertti on oivallinen tapa tutustua pelimusiikkiin tai tunnelmoida omia vanhoja kokemuksiaan pelien parissa.

Tällä tavoin toteutettu konsertti madaltaa myös aitoja tutustua orkesterimusiikkiin, kun aiheena on jokin omaa elämää lähemmin koskettava ilmiö. Konsertin yhteydessä toimii myös lapsiparkki 3–12-vuotiaille, joten myös perheellisten on mahdollista päästä nauttimaan pelimusiikkikokemuksesta.
LISÄÄ JUTTUJA:

adhd-sheikki Scott Ian, John Wiederhorn Minä ja Anthrax - Kirjan kansi Logitech G613 LIGHTSPEED