Kirby Star Allies

Kirby! Ota kaverit mukaan!

Vaaleanpunainen möhköpallo on taas täällä, tällä kertaa Switchille julkaistussa Kirby Star Allies -pelissä! Nyt voit seikkailla kolmen ystäväsi kanssa samaan aikaan.

Game Boylle julkaistusta Kirby’s Dream Landista alkunsa saaneen vaaleanpunaisen Kirby-palleron seikkailuja on jo seurattu pitkä tovi. Pelit ovat olleet hyvin moninaisia ja usein poikenneet pääsarjan tasoloikkapainotteisesta tarjonnasta. Kirby Star Allies on kuitenkin melko perinteiseltä tuntuvat Kirby, joskin tällä kertaa mukana on Kirbyn kolme kaveria, joita ohjastaa joko tietokone tai muut ihmispelaajat.

Kaukaisella planeetalla Jambastionilla räjähtää ja sieltä sinkoutuu avaruuden halki outoja kaaossydämiä, jotka valtaavat Kirbyn maailmassa olevien otuksien ruumiit. Tapahtuu riivaus ilman varsinaista kauhua ja lentävää hernekeittoa. Kirby lähtee selvittelemään asiaa ja törmää matkan aikana tuttuihin vihollisiin.

Perinteisen vihollisten ominaisuuksien kopioiminen ne syömällä on tietysti läsnä, mutta nyt uutena kykynä Kirbyllä on heittää vihollisia sydämillä, jolloin ne liittyvät mukaan tiimiin lähtevät auttamaan Kirbyä hänen matkassaan.

Kaikilla vihollisilla on omat kykynsä, osa käyttää tulta, osa jäätä, aseita ja kaikenlaisia muita taitoja. Näitä taitoja voi nyt porukalla yhdistellä esimerkiksi niin, että tulta käyttävä hahmo sytyttää miekkaa kantavan hahmon miekan tuleen, jolloin hän voi tehdä myös tulihyökkäyksiä. Jotkut viholliset ovat sitten heikompia tulta vastaan ja taitojen kombinaatioita joutuu myös käyttämään matkalla vastaan tulevien puzzlejen selvittämiseen.

Yhdessä aina vahvempi

Ideatasolla ryhmässä seikkaileminen toimiikin oikein hyvin, mutta mielestäni peli äityy vähän liian usein hirmuiseksi sekamelskaksi, kun oman tiimin tyypit pistävät menemään ja paukuttavat vihollisia matalaksi. Meno muistuttaakin paikoin aika lailla hektisiä Super Smash Bros. -mättöjä.

Vaikka kentistä löytyykin kaikenlaisia puzzleja, joissa kavereiden kykyjä joutuu hyväksikäyttämään, ovat ne vähän turhan suoraviivaisia, eikä useinkaan kovin mielenkiintoisesti tehtyjä. Kentistä kerätään palapelin palasia, joilla saa kuvia avattua, mutta ne ovat täysin kosmeettisia juttuja eivätkä varsinaisesti vaikuta peliin. Kenttäsuunnittelu saa vähän kaipaamaan aiempaa Kirby-peliä Planet Robobotia.

Kirbyt ovat aina olleet sellaisia hyvänmielenpelejä, joten vaikeustasolla ne eivät ole pilattuja. Muutamaa vähän vaikeampaa pomojyystöä lukuunottamatta kentät menevät läpi vailla kuolemia, ellei nyt huomio satu pahasti herpaantumaan ja itse töppäiltyä pahemman kerran. Matala vaikeustaso ei sinällään ole ongelma, mutta kentissä olisi voinut ehkä olla vähän enemmän etsittävää ja löydettävää. Salaisuudetkin löytyi yleensä ensimmäisellä kentän pelikerralla, eikä kenttien uudelleenpeluuseenkaan ollut sitten enää mitään syytä.

Yksi seikka mikä ärsytti myös monesti, oli se että Kirby ja hänen kaverinsa tuntuivat liikkuvan jotenkin aivan liian hitaasti. Vaikka hahmot voikin saada juoksemaan, tuntui koko ajan silti että ne liikkuivat aivan liian hitaasti.

Kirby syö ja syö

Pelin pelaa läpi melko nopeasti, keskimääräinen kesto pyörii siellä viiden ja kuuden tunnin välimaastossa. Tästä johtuen peliä kannattaakin säännöstellä, jos sen haluaa kestävän hieman pitempään. Mukana on myös pari minipeliä ja läpäisyn jälkeen aukeaa myös mahdollisuus time attack ja boss rush -muotoihin, mutta ne eivät ainakaan henkilökohtaisesti kiinnosta yhtään.

Peli näyttää ja kuulostaa ylisöpöltä ja sellaisia niiden Kirby-pelien kuuluukin olla, vaikka välillä toki Kirbykin näyttää tuimalta ja kiukkuiselta, kun pitää vähän pomovihollisia kurmottaa. Pelin kamera on aika lähellä toimintaa ja välillä tuntuukin, että jos se olisi ollut vähän kaueampana, niin pelissä olisi ollut enemmän sitä klassisemman Kirbyn ja tasoloikan tuntua. Tämä nyt on toki henkilökohtainen preferenssi, mutta osittain jäin ehkä kuitenkin kaipaamaan sitä vähän klassisempaa Kirbyn otetta.

Huono peli ei varsinaisesti ole ja varmaan pelin häsellyksestäkin saa enemmän irti jos on kavereita mukana. Myös nuoremmat pelaajat voivat varmasti nauttia pelistä sen visuaalisen tyylin, helpon lähestyttävyyden ja matalan vaikeustason johdosta.

Kirby Star Allies
HAL Laboratory

Genre: Tasoloikka / toiminta
Ikäraja: 7
Nintendo
Testattu: Switch
Saatavilla: Switch
Pelattu: Pääpeli läpi noin kuudessa tunnissa, testailtu minipelejä ja muita pelimuotoja.


LISÄÄ JUTTUJA:

Lottovoittajien pöydässä Trees of Eternity – Hour of the Nightingale Ruotomieli