Kesäfiilistä kaamokseen

Sävelillä lähestyvää kylmyyttä vastaan

07.11.2018
Teksti:

Syksy pimenee pimenemistään ja biisit kesäistyvät – ainakin Nousun kaksi kertaa kuukaudessa julkaistavalla singlepoimintalistallamme.

Intiaanikesä – Laavalamppu

Neiti Kesäheinä -hitistään tunnettu, orgaanista ja elektronista poppia musiikissaan yhdistelevä Intiaanikesä julkaisi 24. lokakuuta uuden singlensä Laavalamppu. Kappaleessa muistellaan menetettyä rakkautta, jota tämä 1960- ja 1990-luvuilta tuttu psykedeelinen sisustuselementti biisissä symboloi. Sanoituksellisesti Laavalamppu edustaa Intiaanikesälle ominaista melankolista ja vähän haikeaakin tyyliä. Laavalamppu on tyyliltään kevyttä ja kesäisen eteeristä poppia ja on mukavan tarttuva kappale, joka todennäköisesti tulee saamaan runsaasti radiosoittoa. Viime vuonna Universal Musicille sainattu yhtye on tämän vuoden aikana keskittynyt uuden musiikin tekoon, ja Intiaanikesältä tullaankin kuulemaan uutta materiaalia ensi vuoden alkupuolella. (TK)

Pete Parkkonen – Mä haluun sut tänään

Vieläkö joku muistaa Pete Parkkosen uran alkaneen Idolsista kymmenen vuotta sitten? No minä ainakin. Sen jälkeen Parkkonen on laulanut tiensä suomalaisten sydämiin. Tämä tapahtui viimeistään seksiä tihkuvalla parin vuoden takaisella singlellään Kohta sataa. Samoilla linjoilla jatketaan uudella singlellä Mä haluun sut tänään. Seksi on tämänkin singlen kiteyttävä sana. Viisu on ihan kivaa Parkkosta. Kipale on kokonaisuutena hyvin taktikoitu, kaikki harkittua ja tarkkaan laskelmoitua. Ei tästä kuitenkaan mitään vuosikymmenet kestävää suosikkia tule. Tähän nykyaikana musiikkiteollisuus kuulijoita ohjaa. Se on tylsää! (PK)

Temple Balls – Kill The Voice

Oululainen perinteisen hard rockin soihdunkantajana ja energisenä livebändinä tunnettu Temple Balls julkaisi perjantaina 2. marraskuuta uutuussinglensä Kill The Voice. Sinkkulohkaisu on esimakua alkuvuodesta 2019 julkaistavalta uudelta täyspitkältä albumilta.  Kill The Voice -sinkun ja koko tulevan albumin taustalla hääräävät ruotsalaiset huipputekijät; tuottajana toimii H.E.A.T.-yhtyeen  Jona Tee ja miksaajana Tobias Lindell, jonka portfoliossa komeilevat esimerkiksi Europe ja Mustasch. Lindell on tuottanut myös Temple Ballsin esikoisalbumin Traded Dreams.

Kill The Voice on kappaleena taatusti hunajata kaikille kasarirockin ystäville; kitarat helisevät juuri oikealla tavalla, kertosäe potkaisee mukavan tarttuvasti ja vokalisti Arden juuri sopivan käheä ja rouhea ääni on piste iin päälle. Rock on! (TK)

Zarthas – Four Letter Word

Jo neljä albumia julkaissut oululainen Zarthas on toiminut jo pitkään. Kotisivujen mukaan ensimmäinen levy So Mote It Be julkaistiin vuonna 2011. Muistikuvat bändin olemassa olosta luikertelevat kuitenkin pitkälle viime vuosituhannen puolelle. Nyt on julkaistu uusi kalppale Four Letter Word singlen ja musiikkivideon muodossa. Zarthas tuuttaa taidokasta menevää crossover-metallia ja raskasta rockia rennolla ja iloisella otteella, joka videoltakin välittyy. Hieman voi kuulla kaikuja esimerkiksi Waltari-orkesterin suunnasta, omilla eväillä tässsä silti vahvasti mennään ja kyyti on varsin liukasta. (PK)

Hausmylly feat. Tauski – Kiitos Kaikesta

Ysärin ollessa suosionsa huipussa sitten, no, ysärin, on useampikin bändi tehnyt tai tullut taas näkyvämmin esille. Hausmylly sen sijaan on päättänyt pistää virallisesti pillit pussiin bändin osalta. Kiitos kaikesta on kaikesta päätellen bändin joutsenlaulu. Valitettavasti Tauskin siivittämässä kappaleessa mikään ei oikein mitenkään toimi yhteen. Mieluummin olisin kuullut Tauskin vaikkapa Gigolona. (JH)

 

Teksti: Tanja Kyngäs, Petri Klemetti & Jari Huttunen
LISÄÄ JUTTUJA:

Antti Tuisku Petokesä kiertue 2016 kirja-arvio arvostelu kuvakirja valokuvia keikat Rock In The City Skid Rowsta Broadwaylle