Kenzie – Donuts (feat. Yung Bae)

360 asteista funk-herkuttelua

24.11.2020

Mitä saadaan, kun yhdistetään z-sukupolven kultakurkku ja future funk -sanansaattaja? Vastauksen tarjoaa Mackenzie Zieglerin (Kenzie) ja tuottaja Dallas Cottonin (Yung Bae) yhteistyönä syntynyt Donuts-kappale.

Kenzie tunnetaan musiikin ulkopuolella parhaiten tanssijana ja mallina, kuten Dance Moms -sarjasta yhdessä siskonsa Maddie Zieglerin kanssa. Jo uran alussa Kenzien debyyttialbumi Mack Z nousi Itunes Pop -listan ykköseksi. Nuorella muusikolla on myös makeat 15 miljoonaa seuraajaa Instagramissa. Yung Bae on tullut erityisesti nuorisolle tutuksi Tik Tok -palvelussa viraalihitiksi nousseen Bad Boy -biisinsä myötä. Tämän lisäksi Bae tunnetaan yhtenä future funk ja vaporvawe genrejen kasvona, ja hänen Bae-albumistaan, jolla haetaan inspiraatiota 1980-luvun Japanilaisesta city pop -musiikista.

Lievä kornius ei latista

Donuts on yhdistelmä nykyradioon sopivaa häpeilemätöntä pop-kosiskelua, jonka kruunaa perusteellinen annos Yung Baelle ominaista funk ja disco -ylellisyyttä. Musiikin tasolla nautiskellaan selvästi koko tanssi-illan edestä, mutta kerronnallisuus jää melko askeettiseen läpivientiin. “You’re doing donuts, so supa sweet. Sprinkle dat focus, what does that mean?”. Tarinassa pohditaan perinteisten pop-manööverien varjolla vastakkaisen sukupuolen lukukelvottomuutta. Välillä kaikki on ympäri pyöreää kuin donitsi, ja asiat yhtä sekavia kuin glukoosiarvojen romahdus. Toisinaan juuri tämänkaltaisissa pop-konventioissa ollaan useimmiten samastuttavuuden ytimessä. Naiiveista sanavalinnoista huolimatta.

Kenzien ääni on kaikkiaan miellyttävää ja sydämellistä kuunneltavaa. Se sopii eittämättä elektronisen musiikin aisapariksi, jossa lähdetään liikenteeseen hieman sielukkaammalla otteella. Yung Bae lisää Donutsiin ekstra-herkullisuutta hekumallisella bassotuotannollaan. Kappaleen voi jo visioida niin Tik Tok -videoiden uudeksi taustabiisiksi, kuin fluoresenssin täyttämiin illanistujaisiin.

Donuts
Kenzie

Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Mario & Sonic Superfjord – All Will Be Golden Bayonetta