Katujen Äänet – Sulle, joka yksin aina oot

29.01.2016
Teksti:
Fiilis: Viehättynyt

Katujen äänet vetää henkeä suoraan Lahti-punkin kevyemmiltä teinipunkpoppareilta. Biisien into ja sanoitusten naiivius tuo nimittäin usein mieleen sellaisten bändien ensilevyt kuin Apulanta, Tehosekoitin tai Juustopäät – soinniltaan taas seilataan monella tavalla samoissa vesissä kuin 80-luvun uusi aalto.

Sulle, joka yksin aina oot -levy on vantaalaisen nelikon debyytti. Ensimmäinen asia mihin bändin levyssä kiinnittää huomiota on sen suoranainen susirumuus. Neljä kuvaa ja tulostetut sanat. Ei turhaa pintakiiltoa. Sama pätee musiikkiin, se on viehättävän rehellistä, suoraa ja silottelematonta kitarapunkkia, joka sopivan tilaisuuden tullen vie kuuntelijan mukanaan.

Levyn lyriikoissa käsitellään yksinäisyyttä, parisuhteita ja elämän seisahtuneisuutta. Levyn aloittava Maisema Kuolee taustastemmoineen tuo mieleen ramopunkin. 1. marraskuuta taas lainaa soinnissaan vahvasti Black Sabbathia. Esikuvat ja juuret kuuluvat läpi, niin kuin niiden kuuluu. Levy on sopiva sekoitus kepeitä punkralleja ja tummasävyisiä biisejä kuten Kasvot Lumessa.

Jos tunnet että uusi aalto on kuollut tai haluat aikamatkata samoihin fiiliksiin kasaripunkin kanssa, kuuntele Katujen ääniä. Et pety.

Sulle, joka yksin aina oot
Katujen Äänet

Stupido Records
Formaatti: CD


LISÄÄ JUTTUJA:

Moottoripyörällä silkkitietä Oulusta Kathmanduun Spintires: Mudrunner Swans