Juhannuksen pelastuspaketti

Vinkit suomalaisen juhannuksen viihdykkeeksi

22.06.2018
Teksti:

Kansa odottaa poutaista ja lämmintä juhannusta, kuten aina. Lopulta sellainen saadaan kokea vain ani harvoin; yleensä vettä tulee vaakatasossa tai joskus jopa räntääkin. Silloin on hyvä olla varasuunnitelmia. Vastuuntuntoisena mediana kokosimme Nousun toimituksen voimin lukijoillemme sateisen juhannuksen pelastajapaketin.

Muiden juhlapäivien ohella juhannus on loistavaa leffaviihteen aikaa. Arkena monella työläisellä aikaa elokuville ei juuri ole. Loma alkaa tietenkin juuri juhannuksena ja silloin voikin heittää sopivasti aivot narikkaan ja nauttia niin elokuva- kuin muustakin viihteestä.

Ensimmäisenä jo klassikkovideoksi luokiteltava klippi humalaisesta keppanan ostajasta. Videon taustalla muuten soi Mendelssohnin Kesäyön unelma, joten sopii sekin puolestaan juhannuksen teemaan.

 

Jalkapallon MM-kisojen kunniaksi Pasi Rautiaisen oivaltava analyysi erään pelin tasosta.

 

Vinkki juhannusaaton mökki- tai kotibileiden dj:lle: Iggy Popin Lust for Life laittaa taatusti vieraiden tanssijalkaan vipinää. Ja saa miehet tanssimaan ilman paitaa, tietysti.

Five foot two. Sadepäivän tekemistä niille, joilla on Netflix eikä ole vielä nähnyt Lady Gaga -dokkaria. Ehdottomasti katsomisen arvoinen ja kiinnostava dokumentti niillekin, jotka eivät Gagaa fanita!

Netflix

Ehdoton juhannuselokuva on tietenkin Uhrijuhla (The Wicker Man, 1973).

Juhannuksen lukuvinkkinä suosittelemme Hannu Salaman julkaisuvuotenaan 1964 suuren kohun aiheuttanutta läpimurtoromaania Juhannustanssit. Kirjassa on 1960-luvun maalaisnostalgiaa, draamaa ja varsin suorasukaista kielenkäyttöä, juopottelua ja pientä rietastelua – mikäpä siis sopisi juhannuksen lukemistoksi paremmin?

Adlibris

Juhannuksen soittolistamme viime vuodelta.

Jutun koostivat: Tanja Kyngäs, Petri Klemetti, Marcus Caselius, Milja Mansukoski & Harri Linnera.
LISÄÄ JUTTUJA:

Baarien mies – M.A. Numminen The Nice Guys Kirotun kirjan vartija